Rolig markarbetsövning

Idag har jag och Annsie varit effektiva. Först filmade vi en get ready with us-video i stallet där vi tjötade samtidigt. Den videon kommer upp på youtube ikväll och på bloggen imorgon. Efter det blev det ridning. Jag red Tage och Anna Boppen, och vi tränade markarbete på den övningen som redan låg framme, som jag tänkte visa bild på här:

6 småstuds/galoppbommar med cirka 2,80m emellan, och 5 travbommar på böjt spår med cirka 1m avstånd emellan på mitten.

Den här övningen var riktigt rolig att rida. Först värmde vi upp på bara trav- och galoppbommarna, men sen lade vi ihop det hela till en evighetsbana. Då kom vi i galopp på bommarna i höger varv, saktade av, travade över travbommarna åt höger, gjorde en volt tillbaka över/efter dem, fattade vänstergalopp och gjorde samma sak i vänster varv. En simpel men rolig och nyttig övning som kan anpassas till de flesta hästar oavsett utbildningsnivå! 

Tage kändes riktigt fin idag. Seg och oengagerad till en början, men när han fick börja trava och galoppera igång kom han igång ordentligt. Det är helt sjukt så fin hans trav har blivit, och han är så himla stabil i formen där! Galoppen är såklart svårare fortfarande, men han har fått så mycket bättre bjudning i den det senaste halvåret, och är mycket roligare att rida nu! Anna tyckte att Bopps var lite stark till en början, men övningarna gjorde att han kom loss bra i kroppen och han var riktigt fin i slutet. Nu börjar äntligen vänstergaloppen/vänstervarvet ta sig också :)

Rediga grabbarna

/ Emma 
 
Kommentarer
Ellen säger:

Så fina de är! :)

2017-07-24 | 20:00:34
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se/
Frida säger:

Tage ser ut som en liten ponny<33

2017-07-24 | 20:14:40
Filippa säger:

Hur vet ni vilket avstånd ni ska ha mellan bommar & bomma och hinder & hinder ? Om ni tar det från internet, i så fall vilken sida?
❤️Ni är mina största förebilder och ni är bara bäst på allt❤️


Svar: googla avståndstabell hoppning så kommer det upp :) Kram ♥
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-24 | 23:10:28
MalinKalin säger:

Jättebra med tips på olika övningar :)

2017-07-25 | 11:05:00
Bloggadress: http://malinkalin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: