Recept: världens godaste paj

Nu på sommaren så är det extra gott med bärpajer med vaniljsås. Efter att jag provat den här pajen förra sommaren så vill jag typ inte äta smulpaj längre. Tycker denna är mycket godare! Smulpaj är givetvis också supergott, men denna är något extra ;)

Det här behöver du:
150 gram smör
1½ dl strösocker
3 dl havregryn
1½ dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ dl ljus sirap
2 msk mjölk

Valfria bär
Eventuellt socker
Potatismjöl

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Blanda under tiden de torra ingredienserna i en skål. Dra bort kastrullen från värmen när smöret har smält och rör ner mjölk och sirap. Rör sedan ner de torra ingredienserna i smörblandningen. 
Lägg bären/frukten i en pajform och sockra efter behov. Strö över potatismjöl om bären är frysta, annars kan man skippa det. Bred ut smeten över bären och ställ sedan in i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Pajen ska bli gyllenbrun, då är den färdig.

Serveras med generösa mängder vaniljsås ;) Eller glass!

/ Anna

Kommentarer
Nathalie säger:

Åh så smarrigt det såg ut! Den ska vi testa här hemma någon dag. 😀

Svar: Do it! Ni kommer inte ångra er :D
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-22 | 16:56:18
Anonym säger:

Serietips: Bates Motel. Bästa serien ever 😍

2017-07-22 | 19:14:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: