Minnen från ridskoletiden

Det håller på att byggas en ny anläggning här i Vara, som är Vara hästsportklubbs nya anläggning och ridskola. Ska bli så kul att se när allt är helt klart! Har fått se lite och det ser mycket lovande ut.

Nu när Vara äntligen(!!) håller på att få en ny anläggning och ridskola så kan jag såklart inte låta bli att tänka tillbaka på när jag var 9-10 år och började rida på ridskolan där den låg förr. Det var verkligen skräckblandad förtjusning. Jag älskade hästarna, men var ärligt talat väldigt rädd i början. Så är det säkert för många.

Pappa fick ständigt hjälpa mig och Emma. Först vid skötseln när det skulle kratsas hovar(skitläskigt) sadlas(man nådde ju knappt upp) och tränsas(tänk om hästen stack iväg?!). Inte minst vid uppsittning. Herregud så rädd jag var innan vi väl startat lektionen. När 8 barn ska komma upp på sina hästar, det ska fixas med sadelgjordar och stigläder och allt vad det är. Då blir det ju en del väntetid. Då var jag nog som mest rädd faktiskt. 

Men sen! När vi väl skrittade igång, då gick det bra. Givetvis var jag rädd emellanåt ändå, men det kändes tryggare att hästen rörde på sig på något vis. Varje gång efter avsittning så tänkte jag "den här timmen gick fort!". Och så kändes det nästan varje gång. Jag saknar verkligen ridskoletiden, det var så himla mysigt. Pirrandet i magen innan varje ridlektion och innan man fick reda på vilken häst man blev tilldelad. Spänningen inför hopplektionerna. Känslan efteråt när man kände att lektionen var givande och lärde sig massor av nya saker. Ja, så himla kul! 

 
Har ni ridit på ridskola, eller kanske rider på ridskola nu? :)

/ Anna
Kommentarer
Emma säger:

Jag red på ridskola i 8 (?) år. Tiden var jätte bra och man fick bra gemenskap.
Men det sista 2 åren blev jag utsatt för mobbning inom min grupp.
Tjejer ( det gick bara tjejer i min grupp ) som spred rykten, kommenterade mitt sätt att rida efter ridpasset. Det kunde var allt från " det måste rida med en häst längd, har du inte lärt dig det eller"
Eller lite värre som " usch, du hör inte hemma på denna ridskolan, du gör fel hela tiden " det var fler saker.
Min mamma sa såklart till ridläraren och eftersom ridläraren var bekant med tjejens mamma så var " hon menar säkert inget illa" det enda vi fick...
Jag krävde sedan att jag skulle få gå upp på storhäst, för det är det dem äldre går och som kanske har lite "vett och etikett".
Och om min ansökan inte skulle gå igenom så skulle jag sluta rida på ridskolan.
Asså detta är ju Heelt sjukt att det kan gå så långt att någon ska sluta på son sport?
Min ansökan gick igenom men samma ridlärare skulle jag fortsätta ha, jag fick aldrig önska häst, jag red storhäst i 6 månader men har ändå bara provat på 3 st. Äldre hästar som var Max 155 cm..
Jag är själv 178 ståtliga cm och passar bättre på en minst 170. Så jag sluta på ridskolan och bestämde att jag skulle utöka mina Medryttare häst dagar från 2 till 3.
Denna häst hade jag under tiden min Ridskole tid under 2 år, så jag har aldrig Haft ett uppehåll. Jagvhar bytt grupp VARJE termin för att alla har kommenterat. Juste, glömde säga att jag har problem med min rygg, något som jag föddes med och detta gör så att jag för lite med svankig rygg, något som inte syns idag. Jag var fått mer muskler och tränat bort Det.
Nu är vi ute och plockar rosetter upp till 135. Vill bara att dem tjejerna som höll på så här skulle se mig idag, de går fortfarande på ridskolan och det är inte bara mig de har varit elaka mot.. mot en tjej gömde de utrustningen på höloftet så hon kom 20 min försent.
Nu är det skönt att man slipper tänka på vad man ska ha på sig. Man skulle ha dyra ridbyxor och märkes stövlar. Men snälla, vi ska rida inte gå på en modevisning?
Och jag blir ledsen för andras skull att det kanske finns fler som hat blivit mobbade av sina grupp "kompisar" och ridlärare.

Svar: Men fy vad tråkigt med sådan mobbing:( håller med dig om att det inte ska vara modevisning utan kläderna ska ju vara funktionella bara.
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-15 | 09:46:37
Anonym säger:

Rider på ridskola med först tyckte jag inte det var kul men nu efter 3 år på ridskola och stall är jag hästtokig!

2017-07-15 | 14:13:45
fanny säger:

Jag rider på ridskola, i en typ av satsning. Så vi rider två träningar i veckan och sen har vi hästen själv 1-2 gånger i veckan för att rida ut (det är mycket för att hästarna annars mest får gå i ridhuset och i paddocken). Det tycker jag är jättebra om man kanske inte har råd att ha egen häst eller foderhäst men ändå vill rida ofta och ta ansvar. Vi har också stalljour typ var 7e vecka. då tar vi hand om stallet dvs. mockning, fodring och in- och utsläpp.
utöver detta får vi också tävla då och då och såklart umgås med de fantasiska djuren som vi tycker så mycket om.

2017-07-15 | 17:48:34
Wiilma säger:

Rider på ridskolan som jag ridit på i 16 år nu med mina egna hästar 😍

2017-07-15 | 21:21:27
Emelie säger:

Åh jag saknar varas ridskola!! Vad kul att dem ÄNTLIGEN får en ny! Vart hamnar den??

Svar: Den hamnar där man svänger in mot Huttla kvarn ungefär, nära E20 :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-16 | 01:15:02
Jessika säger:

Jag rider på ridskola 1 gång per vecka och har gjort det i snart 4 år. Det är jätteroligt och jag längtar efter varje lektion! Och en rolig sak vi har på våran ridskola är att vi får välja vilken häst man vill ha på lektionen. :) Såklart får man komma dit hur mycket som helst och gosa med hästarna, vilket jag gör ca 3 gånger i veckan.
Nu är ju hästarna på bete och jag har hyrt en seg liten mörkfux ponny som heter Castello. :3 Nu har han dock en liten hovböld men det är på bättringsvägen!

Svar: Åh vad kul! :D
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-16 | 14:03:07
Emelie Mülla säger:

Jag rider just nu på ridskola och jag rider 1 gång i veckan. Jag har ridit på samma ridskola i 10 och snart 11 i augusti. Första gången jag red fick jag jätte mycket hjälp från både min mamma och min stor kusin för hon red på det stället då med så ibland när min mamma inte kunde så ledde min kusin mig eftersom hon red i gruppen efter mig. Just nu rider jag på storhäst och vi har samma hästar 4 gånger och sen efter hoppningen har vi hästbyte. Just nu är hästarna på sommarbete och jag har kollat vart dom är. Jag får rida olika hästar fast i början fick jag rida på dom sega och mer erfarna storhästarna men jag blev inte arg eller ledsen för det. Bara om jag var bestämd så gick det bra. Jag har gjort stora framsteg inom min ridning och till och med min mamma och syster är jättestolta över mig.

2017-07-17 | 15:56:01
Bloggadress: http://nouw.com/emeliehorse1998

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: