Ett dressyr- och ett hopp/markarbetespass

Idag steg jag upp tidigt för att hinna rida båda hästarna innan värmen slog till ordentligt. Det var väl rätt varmt ändå, men faktiskt typ inga insekter vilket var skönt.

Jag började med Tage, och han fick sig ett dressyrpass. Vi måste börja traggla galoppombytena nu, så kanske de blir rena inom en hyfsat snar framtid. Så vi tränade på galoppombyten, lite samlingar/"piruetter" och förvänd galopp i huvudsak. Det blir mycket galopp nu, men det behöver Taggis! Han var väldigt härlig att samla idag, kvick för skänkeln och ihop i kroppen. Galoppombytena från höger till vänster är faktiskt hyfsade nu, dock inte rena. Men de från vänster till höger är sååå svåra! Till slut fick jag till något helt okej så då nöjde jag mig. Gjorde några förvända galopper också så han inte får för sig att han ska byta kors och tvärs när vi ska rida LA ;)

Med Boppen så red jag ett likadant hopp/markarbetespass som jag gjorde på Tage i måndags. Han var fin, men kanske något stark. Och fasen vad svårt det är att rida studs där det är olika höjd på honom, han river ganska lätt. Jag måste rida in i en perfekt galopp, inte ge för mycket eftergift över de höga och vara snabb tillbaka inför de låga sen. Men duktig var han, och roligt hade vi! Han var pigg och glad :D

 
Två instagrambilder från idag. Lade upp en film från mitt och Boppens pass, så spana gärna in min insta! Ser ni hur chilliga hästarnas hagkompisar är då? Så söta!

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Ett tips om boppen är stark är att använda antingen ett bredong bett eller ett rakt bett! Det raka bettet blir liiite hävstångs effekt på men inte alls lika mycket som med ett stång bett och bredong bettet är ett tunnare 3 delat och blir därför starkare en ett vanligt 3 delat bett!

Svar: Tack för tips! :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-13 | 23:26:28
Anonym säger:

Halloj! Tänkte tipsa om att byta ut dom remmarna som ni prata om vart lite korta för att kunna flytta upp nosremmen. Jag använde lädersporrem ist :) hade dock inte samma problem som ni hade utan råka tappa bort en rem när jag putsa 🙈

Svar: Smart! :D
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-14 | 00:31:12
Ellen - tävlingsryttare säger:

Härligt!

2017-07-14 | 02:01:18
Bloggadress: http://ellenshorselife.blogg.se/
Caroline säger:

Vilket härligt ridväder! :)

Svar: Det var det verkligen! :D
Emma & Anna Elfstrand

2017-07-14 | 10:01:26
Bloggadress: http://ardennerbloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: