Bra dressyrträning!

Idag har jag och Anna dressyrtränat för Alex på grabbarna, och vi båda är himla nöjda! Imorgon kommer film från träningen upp på youtube då mamma kunde vara med och filma idag. Vet att ni är många som har önskat film där vi tränar för Alex, så äntligen kan vi bjussa på det!

Jag red Bopps och han kändes betydligt bättre denna gång jämfört med de andra gångerna jag har tränat för Alex. Han har varit inne i en svacka, men nu känns det som om han börjar komma ur den. Idag kändes han motiverad och fin. Mjuk och härlig i högervarvet, men vänstervarvet är svårare. Både jag och han är stelare och svagare där, så det är något vi behöver jobba på. Vi jobbade mycket med sluta och vändningar idag i alla gångarter och vissa av dem kändes riktigt bra (tyvärr ingen som mamma fick på silm såklart, haha). 

Anna red Tage och även hon var kanonnöjd. De tränade för första gången på galoppombyten idag, något som vi inte har kunnat rida förutom vid hoppning då vi står upp i sadeln och bara "låter det hända" eftersom han bara har sparkat och så annars. Idag gjorde han knappt det, utan skötte sig bra. Inget byte blev rent, men det är helt klart på G. Med lite mer träning och timing så ska nog bytena sitta snart på honom. Alex tycker att han har blivit mycket starkare de senaste månaderna, och han har även blivit mer ambitiös, så det är roligt. 

 
/ Emma 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: