Gymnastikhoppning

Jag och Emma hade ett riktigt bra pass med bägge grabbarna idag! Pappa var snäll och saltade och harvade paddocken så den var ridbar, så jag och Emma plockade fram en studs på 6 hinder fast vi radade upp dem tre stycken - två galoppsprång - tre stycken.


Tage höll sig på mattan idag till skillnad från förra hoppningen, haha. Jättefin var han! Dessutom har han börjat hoppa av tidigare på hindren när jag ber honom och vi kommer i ett sånt läge vilket gör mig stolt, för det har han inte orkat/vågat förut utan han har stannat i sådana lägen tidigare. Duktig grabb ❤

Boppen var väldigt fin han också och dessutom rev han ingen gång, hehe. Han är desto slarvigare än Tage ;) Vi hade ingen hinderpersonal idag så då hade jag fått hoppa av Tage om någon av dem hade rivit. Så rediga killar! 

Filmsnuttar finns på våra instagramkonton om ni är sugna på att kika :)


Bild på dagens övning. Vi höjde upp mittenstudsarna(de med hinderstöd) efter uppvärmningen. 


/ Anna

Test av "supersalva"

När Victoria var här och verkade våra hästar senast tog hon med sig två provförpackningar av en salva som hon (m.fl) har tagit fram. Den är bara gjord på naturliga ingredienser och ska tydligen vara superbra mot bland annat mugg. Boppen har i princip kronisk mugg i ena karleden. Han har två fläckar som han har haft mugg på under hela vår tid tillsammans. Det blir varken mer eller mindre oavsett hur vi har behandlat den tidigare, så om denna salva fungerar får den nog nästan ses som en mirakelsalva ;) Ska bli väldigt spännande att se vad resultatet kan bli! Jag tycker redan att karleden ser bättre ut trots att vi bara har använt den två gånger, men jag vet inte om jag inbillar mig eller inte.

Såhär såg i alla fall hans karled ut innan vi började med salvan. Vi klippte honom innan för att kunna se resultatet tydligare och för att salvan verkligen skulle komma åt muggen.

Här ser ni att han har lite mugg på högersidan både under och över sin sporre. Nu ska vi se om den kan försvinna :)

/ Emma

Söndagsfrågor

Hej allihopa! Dags för er att ställa alla era frågor ni undrar om oss och våra hästar :D Gör det i kommentarsfältet så svarar vi på frågorna i början av nästa vecka. Spana gärna in vår kategori frågor och svar eller sök efter grejer ni undrar i bloggen då vi redan har svarat på väldigt många frågor :)

Saknade killen!

/ Emma