Tage & Boppens januari

Med inspiration från en läsare tänkte jag att vi skulle börja att sammanfatta hur hästarnas månad har varit sista dagen varje månad. Därför tänkte jag i det här inlägget sammanfatta hur det har gått med Tage & Boppen i januari.

Januari har varit månaden som vi har börjat komma igång med hästarna på riktigt igen efter en väldigt seg höst med hovproblem och dålig motivation från vår sida. Vi har båda två kännt oss ovanligt motiverade med tanke på att det är vinter. Antagligen för att vi känner att hästarna börjar komma igång igen, i kombination med att det har varit väldigt milt ute med bra underlag för att vara januari.

Tage: I januari bestämde jag och Anna oss för att jag ska börja rida Tage mer regelbundet, och därför har jag ridit honom 2 gånger i veckan nästan hela januari. Det har varit roligt och jag känner att han har blivit bättre och bättre, och att vi blivit mer samspelta med tiden. Han har blivit stadigare i formen och även mer framme för skänkeln ju längre fram vi kommit i januari, tycker jag. Nu börjar han orka samla sig mer och verkligen sätta sig på rumpan i samlingarna. Det ska bli spännande att se var han är om ytterligare några månader. Hoppmässigt har Anna kommit igång och hoppat honom några gånger med blandade resultat. En gång tyckte han det var väldigt roligt, så Anna flög av. De andra gångerna har de haft bättre flyt med en riktigt bra känsla hos Anna. Han har inte uppvisat någon osäkerhet utan har tvärtom vågat gå av i lite knasiga lägen, vilket han aldrig skulle gjort förr i tiden. Hoppmässigt känns det som om han bara blir bättre och bättre och tycker det blir roligare och roligare. Detsamma gäller dressyren där han känns mer motiverad än på länge. Väldigt roligt :)

Boppen: Boppens månad har varit lite mer upp och ned. I början av månaden hade jag väldiga problem med bogen som han sköt ut väldigt mycket i högervarvet, och det var svårt att få honom framme för skänkeln där. Han kändes även väldigt stel i bogarna i början av månaden, så han till och med blev lite knackig i gången. Nu mot slutet av månaden börjar han dock kännas riktigt fin igen. Han har varit rätt avslappnad överlag hela månaden och nu märks det på honom att han även börjar bli mjukare och starkare i kroppen. Han har vissa pass varit ganska stark i handen, så målet är nu att få honom starkare i bakkärran så han kan lätta lite mer i fronten. Överlag en bra månad med Boppen trots en lite trög start :)

 
/ Emma

Svar på frågor

Här kommer de svaren på frågor som jag vet att vi inte har svarat på förr/skrivit något inlägg om tidigare :) Sök gärna i bloggen om du inte har fått svar på din fråga!

Hur många tävlingar har ni varit på totalt? Ingen aning! Flera hundra, men hur många har jag ingen aning om :)

Har ni några sponsorer i ridningen eller i företaget? Vi har mestadels gjort enskilda samarbeten med diverse företag, men är sponsrade av Equine Fusion sen drygt ett år tillbaka.

Vad är erat mål i livet? Vi har faktiskt inget speciellt större mål, utan jobbar nog mer med "mindre" mål och upplevelser som vi vill vara med om/ser till att vi får vara med om.

Har ni kvar er dressyrsadel? Vet att ni köpte den till Abbe men att den passade på Boppen och Tage också. Vi har kvar den men har inte använt den på ett tag pga lathet, hehe. Det är ju så skönt att rida i hoppsadlar så man kan fuska och rida lätt hela tiden ;) Skämt åsido så vågar jag inte riktigt rida i dressyrsadeln förrän jag har fått kollat upp mig hos kiropraktorn eftersom det gjorde så extremt ont i höften när Alex placerade mig rätt i sadeln. När jag känner mig fräschare i kroppen ska jag komma igång och rida mer i dressyrsadeln, och det har nog Anna också planer på att göra eftersom vi ska tävla dressyr i vår.

Kan ni ha en livevideo på instagram någon gång? Anna sa faktiskt till mig senast igår att vi måste ha det, så det kommer vi definitivt ha :) Se till att följ oss på insta så kommer vi lägga ut mer info om när detta blir!

Tycker ni best om att laga mer eller baka? Emma: Laga mat. Anna: Baka. Vi är en av varje passande nog ;)

Har dere noen gang fått hat kommentarer? Jag skulle inte säga att vi har fått rena hat-kommentarer, men däremot har vi fått ett fåtal bittra kommentarer som jag tyckt varit onödiga och lite "påhoppiga". Vi har oförskämt bra stämning på våra sociala medier om jag jämför med andra, och det är himla härligt!

Har ni någon gång funderat på att köpa maxad ponny? Ja! Det hade varit roligt att köpa en maxad d-ponny för att utbilda och sälja vidare :) 

Kan ni inte i slutet på varje månad skriva ett inlägg om hur Boppen respektive Tage har varit under månaden som gått! Det här tyckte jag var en jättebra idé och helt klart ett bra inläggsidé till sista dagen varje månad :)

Har ni provat att ha fransförlängning någon gång? Om inte skulle ni vilja prova? Anna har gjort det en gång men jag har aldrig gjort det och är inte heller sugen på att prova. Trivs bra utan och det är skönt att kunna pilla och gnugga sig i ögonen så mycket jag vill ;) 

Om ni fick frågan: Vill ni ha ett TV-Program om hästar och ridning, hade ni gjort det? Det hade vi lätt velat ha! Ni följare får pitcha in idén till någon kanal/produktionsbolag ;D

Varför valde ni att köpa en så stor häst som Boppen? Vi hade egentligen tänkt köpa en häst runt 170 eftersom pappa också skulle kunna rida den, men så hittade vi Boppen och föll som furor allihopa, så det blev han trots att han var en bit större än tänkt :) 

 
/ Emma