Uteritt

Hellu! Just nu sitter jag i soffan med Samuel och kissarna efter att ha käkat tacos. Så himla gott! Var så satans hungrig så det kändes som jag skulle kunna äta hur mycket som helst, haha.
 
Idag blev det en uteritt på grabbarna! Det blev en standardlång runda i alla gångarter och hästarna kändes fina. Tage sprang i sin "travartrav" i slutet med ;) Måste se till att filma honom någon dag, det ser så himla roligt ut för hans trav ser verkligen ut som en travares under ett lopp. Det kan man inte tro att han kan få till, med sin korta rygg hihi.

Jag känner att motivationen till att blogga är lika med noll. Lite konstigt, för hästarna är väldigt fina och när de går bra och är friska så brukar motivationen vara på topp men nä. Nåja, den kommer kanske snart. Ni får gärna önska saker att läsa om, det brukar hjälpa massor :) 

 
/ Anna

Svar på söndagsfrågor

Hej allihopa! Här kommer denna veckas svar på söndagsfrågorna. Jag har valt ut ett gäng frågor och om ni undrar något specifikt får ni gärna söka på detta i bloggen för vi har redan skrivit om mycket :)

Har du Emma bättre självförtroende än Anna? Det känns som det eftersom du tar mer plats m.m. Jag menade verkligen inget illa utan är bara nyfiken. Jag tror att vi har ganska jämlika självförtroenden, men det varierar såklart beroende på situation! Jag tror att jag tar mer plats ibland för att jag har större kontrollbehov än Anna och är storasystern ;)

En häst som springer, eller en häst som inte går fram, vad väljer ni då? En häst som springer (fast vi är mer vana vid att hantera den andra situationen, hehe).

Har era katter kattlåda eller går dem bara ut? De har kattlådor även om de är utekatter, och dessa lådor används ganska flitigt då våra tre kissar gillar att vara inne väldigt mycket ;)

Får ni betala för att gå på mässorna samt showerna på gbg horse show eller blir ni "sponsrade" eftersom ni är s.k offentliga! Vore roligt att veta :) Det är lite olika :) I Stockholm jobbade vi ju med Metro och kom därför in gratis där. Vi fick gratisbiljetter till Eurohorse förra året, men iår betalade vi och det gjorde vi även för att gå på showen under helgen tillsammans med våra vänner. Däremot fick vi betalt för att vara på plats i onsdags (inte av GHS-organisationen utan av andra organisationer). Så generellt betalar vi oftast själva, men kan få betalt/bli sponsrade om vi jobbar med andra företag :)

Har ni tips på godis utan gelatin? Spana in vår senaste vlogg på vardagskanalen där jag visar de gelatinfria godisarna jag kan köpa i Vara :)

Beter sig människor annorlunda mot er för att ni är kända? Våra vänner behandlar oss som de alltid har gjort, men visst märks det att vi är kända inom hästvärlden när vi kommer ut på event som GHS till exempel. Vi har börjat vänja oss vid offentligheten mer och mer, men det känns fortfarande lite konstigt att många blir alldeles skakiga, stumma och till och med kan börja gråta när de träffar oss. 

Varför håller nästan alltid Anna i kameran på bilder haha? Menar inget illa! Haha, hon gör det för att jag är värdelös på att ta kort på fler personer än mig själv ;) Brukar kalla mig själv för t-rex då jag har känslan av att mina armar är för korta, haha.


Gör ni design och headers till andra bloggare? Nej det gör vi inte :)

Längtar ni efter sommaren? Jag gör det som tusan! Anna är inte lika mycket sommarmänniska som mig, så hon längtar mer till våren (vilket jag också för iofs).

Nu när ni har varit på ghs, har ni sett någon häst som verkligen var "Wow". Vad heter den isf?:) och vad var det ni fastnade för? Åh det fanns så många fina hästar som vi såg, men jag kan inte namnet på hästarna förutom de mest kända och svenskarnas hästar.

Favoritsmak på chips och vilket märke? Ugnsbakade chips från OLW. Grät nästan av glädje när vi upptäckte att de börjat sälja dem igen (en smärre överdrivt men vi var euforiska som tusan). Inga andra chips kan jämföras med dessa!

Var det någon speciell ryttare som ni tyckte var extra rolig att se under ghs? Jag tycker att Bosty är jäkligt rolig att kolla på. Ja, han har en väldigt speciell stil, men han har också ett väldigt speciellt band till sina hästar. Tyvärr fick han ingen fullträff i de klasser vi kikade på, men han är rolig att se live ändå!

Kollade tillbaka på era videos, och där hade ni börjat linementa Tage, Har ni märkt någon skillnad? Inte direkt, får jag säga. De känns mjuka och fina överlag, men det kan också vara för att de kommit igång bättre i ridningen båda två :) Vi får ge det lite mer tid innan vi kan säga bu eller bä!

Kan ni göra en video när mi lär er mamma att rida? Det är större chans att en gris börjar flyga än att hon skulle gå med på det, tyvärr ;)

Har ni blivit diskade från en tävling? Förutom vid avramlingar och liknande där vi har blivit uteslutna så har det bara hänt en gång. Det var på en klubbdressyr på vår första häst Bosse som inte var på humör för dagen, så jag fick honom inte ens till A så jag kunde vända upp på medellinjen, haha. Då fanns det inte mycket till val än att bli diskad och gå ut från banan.

 
/ Emma

Film - Bakom kulisserna på GHS

Hej allihopa! Här kommer den första av tre GHS-filmer som kommer upp på bloggen under denna samt nästa vecka :) I den här videon får ni hänga med oss under onsdagens horse show där vi deltog i projektet Min nya vän och fick hänga bakom kulisserna på showen. På fredag kommer en lång tredagarsvlogg från helgens horse show, så vi kör lite uppvärmning inför den med en något kortare video :)/ Emma