Tävlingsåret 2017 - Emma

Precis som Anna så tänkte jag skriva ihop ett inlägg om mitt tävlingsår 2017. Jag har inte tävlat så mycket pga skador på hästarna hela hösten, men några tävlingar har jag hunnit rida i alla fall :)

18 mars red jag årets första tävling, 90 cm CR i Falköping på Bopps. En tävling där jag hade bra känsla och vi blev felfria :)

26 mars red jag årets första dressyrtävling i Essunga på Boppen. Vi red LB:1, hade kanonkänsla och knep femteplaceringen på 65,53%.
 
17 april var det hopptävling igen med Bopps, den här gången i Essunga. Vi red 90 cm och 100 cm. I 90 cm fick vi 8 fel då han chockerande nog stannade på första hindret då det stod precis vid en spegel som han tittade på, haha. I 1m gick det betydligt bättre. Då fick vi ett nedslag i omhoppningen, men hade en snabb tid i övrigt. 
 
23 april var det dressyrdags i Tämta. Jag red LA:1 med Bopps och då domaren på den tävlingen fullkomligt avskydde Boppens typ av häst så fick vi bara 58,61%. Vi hade dock ingen bra känsla ändå den här tävlingen då han blev så spänd och sprang runt och gnäggade hela programmet, haha. 
 
14 maj red jag dressyr på båda hästarna i Vänersborg, LB:1. Hade ingen speciellt bra känsla med Tage eftersom han är så svår, men fick 61,07%. Boppen kändes jättefin, men återigen red jag för en domare som dömde ner honom otroligt mycket, så 55,35% blev resultatet. Anna red samma klass på Boppen för en annan domare samma dag. En likvärdig ritt fick 11% mer än mig, och dessutom en placering. Det säger ganska mycket om hur hopplöst det är att dressyrtävla Boppen ibland!

28 maj red jag sista omgången i div III dressyr i Götene på Bopps. Vi red LB:1 med en ganska dålig känsla då han blev så spänd inne på banan. Vi fick 63,57% och hamnade någonstans i mitten av resultatlistan, men laget kom på en andraplats både för dagen och totalt :) 
11 juni drog vi spontant iväg på en hopptävling till Essunga och red 90 cm. Jag hade en riktigt bra känsla men en ryttarmiss gjorde att vi fick en rivning och alltså 4 fel.

18 juni var vi i Grästorp på hopptävling med Bopps och har dessvärre ingen bild därifrån eftersom kameran dog. Jag hoppade 95 cm och hade en fin känsla. Tyvärr petade vi första hindret i omhoppningen, så 0+4 fel med en snabb tid.

2 september red jag årets sista tävling med Bopps, 90 cm CR i Falköping och första tävlingen efter en lugn sommar. Tyvärr visade det sig också att det skulle bli den sista pga hovbölden som kom några veckor senare. Vi fick i alla fall en superfin känsla och avslutade på topp med en felfri ritt :)

Överlag ett helt okej år rent resultat- och känslomässigt, men jag hade hoppats på fler tävlingar. Förhoppningsvis blir det ett bättre tävlingsår 2018 och att jag då också kan rida bra HELA banorna och programmen i större utsträckning mot vad jag har gjort iår :) 

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Varför är det bara ”dömde ner honom” ? Borde inte vara vara oss?

Svar: En del domare dömer ner Boppen pga hans typ och storlek, så då dömer de ju ner hästen och inte ekipaget eller så :)
Emma Elfstrand

2017-12-25 | 21:41:14
Anonym säger:

Till kommentaren ovan! Vad jag har förstått så tycker många dressyrdomare inte om Boppens kropp om man säger så eftersom han är så stor😊 Därför skrev Emma så för domaren dömde ju att det var Boppen som var "dålig" och inte Emma! Jag menar själv inte att Boppen var dålig utan jag kom bara inte på något bättre ord. Och förlåt fär att jag svarar men jag kunde inte låta bli😊😊

2017-12-26 | 10:03:30
Anonym säger:

23 april, va stor Boppen ser ut

2017-12-26 | 11:58:00
Anette säger:

Hur kan du vara så säker på att de dömer ner honom p g a hans typ och storlek?

Svar: Eftersom det skiljde sig över 10% på min och Annas ritt i Vänersborg när båda ritterna såg ungefär likadana ut så är det ganska tydligt att vissa domare inte gillar Boppens typ.
Emma Elfstrand

2017-12-26 | 21:43:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: