Tävlingsåret 2017 - Anna

Nu är året alldeles snart slut, och ett nytt väntar kring hörnet. Därför tänkte jag göra ett inlägg om tävlingarna 2017! Jag hann rida 7 tävlingar, tre i hoppning och 4 i dressyr. Över lag har jag varit väldigt nöjd med prestationerna under 2017, och även resultaten i de flesta fall. 

Jag inledde tävlingsåret den 26 mars med en dressyrtävling med Tage, en LB:1. Han var så grymt fin, speciellt på framridningen men också på banan. En snöplig felridning från min sida gjorde att vi missade vår placering som vi annars hade delat tillsammans med Emma och Boppen. Alltså, snacka om att jag blev sur på mig själv då?! Dock - en framgång mentalt - så fortsatte jag att rida och tänkte inte på missen resten av programmet utan red bra istället. 64,82% fick vi och hamnade två utanför placering.

Nästa tävling för min del gick av stapeln nästan en månad senare, 23 april. Då red jag och Boppen en LB:1, och han var superfin på den här tävlingen! Dock blev resultatet inte enligt min känsla då vi "belönades" med drygt 58%. Supermissnöjd över resultatet men nöjd över mig själv och hästen. Vet inte ens vart jag hamnade resultatmässigt, väldigt långt ner i alla fall ;)

En vecka senare, 30 april, begav jag och Boppen oss ut på tävling igen, den här gången en LC:1. Här var jag också väldigt nöjd med honom! En jämn och bra ritt. Vi fick 66,85% och hamnade 7:a av 5 placerade.

14 maj blev nästa tävling för min del, ännu en dressyrtävling med Boppen. Denna gång red vi LB:1 och knep sistaplaceringen! Programmet på banan gick bra, men vi fick en liten miss i ena travlängningen då han började galoppera. Annars väldigt bra och stadigt. 65,53% fick vi ihop och blev 7:e placerade.

3 juni blev det äntligen dags för hopptävling! På Tage för första gången på nästan 10 år. 80cm clearround hoppade vi, och blev felfria! Alltså den här tävlingen kommer nog sitta högst upp i min "prestations-lista". Visst, det var bara 80cm men att jag ens tävlat Tage i hoppning igen känns helt galet. Och kul såklart! Från att inte ha vågat hoppa honom alls för några år sedan till att tävla... SÅ kul! :) Han var pigg och glad på denna tävling och gjorde en bakutspark mitt i ett relaterat avstånd, haha. 

Nästa hopptävling blev inte långt efter, nämligen 11 juni. Här red jag och Tage en 80cm A:0+A:0 där vi tyvärr fick ett stopp på första i omhoppningen. Här var jag väldigt nöjd med grundomgången, men omhoppningen red jag inte särskilt bra i. Mycket plockande istället för att bara flyta på och driva. Men det kändes ändå enkelt på hinder, så jag var allt nöjd i slutändan ändå. 

Sista tävlingen för min del har vi dessvärre inga bilder från då vi inte hade någon laddad kamera, hehe. Den gick av stapeln 18 juni, och då var det hopptävling med Bopps som gällde. 1m bed. A:0+A:0 var det, och tyvärr rev vi sista i grundomgången. Han blev alldeles för stark och pigg i ett relaterat avstånd så jag hann inte få tillbaka honom ordentligt innan sista hindret. Nöjd och glad var jag ändå för känslan på resten av banan var toppen! 

Och där slutade mitt tävlingsår tyvärr. När jag skulle tävlat i september igen efter sommaruppehåll så fick ju Boppen sin grova hovböld och Tage sina sår/sin bakknäinflammation så då var det kört med tävlingar för året. Jag är väldigt nöjd med årets tävlingar, men hoppas på att det blir fler tävlingar nästa år. 7 är lite väl lite tycker jag ;) Hästarna har skött sig så bra ♥♥ Bästa killarna. 

Emmas del kommer också komma upp innan årets slut! Hoppas ni tyckte det var kul med ett litet sammanfattningsinlägg :)
 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: