Taggad på vinterträning

Efter en riktig skithöst där båda hästarna har stått skadade så kan jag meddela att både jag och Anna är supertaggade på vinterns träning med grabbarna. Båda två känns oförskämt fina nu efter sina skador och de har kommit igång fint. Trots att Boppen har vilat så mycket så upplever jag att han redan är mer ihop och mjuk i kroppen mot vad han brukar vara efter skador vid samma tidpunkt i "igångsättningen" (det räknas inte som igångsättning, utan mer som uppbyggnad av toppform). Det tar normalt sett lång tid innan han är igång helt rent styrkemässigt eftersom han har så mycket massa, men den här gången har det gått snabbare. Jag hoppas på en lika fin utveckling den kommande tiden och att vi kan få undvika fler skador :) 

I år har vi dessutom ett stort, isolerat ridhus att rida i hela vintern. Även om vår paddock funkar utmärkt att rida i hela vintern så kan det vara skönt att ha ett ridhus att åka till de vinterdagar det är 10-15 minusgrader, eller snöar/regnar och blåser på tvären. Då är det inte supermotiverande att rida utomhus direkt...

En sak som motiverar mig ännu mer är att jag ska börja hoppträna igen, vilket ni som sett vår senaste vlogg redan vet. Från och med 3 januari ska jag börja hoppträna igen för Sten Lindgren i det nya ridhuset. Det ska bli superkul! Nu ska jag försöka att få till lite mer hoppning hemma innan träningarna drar igång så vi inte är helt ringrostiga, haha. Förhoppningen är att börja dressyrträna snart igen också. Jag hoppas på att känna mig redo för tävling igen redan i februari när hopptävlingarna börjar dra igång här på schlätta. Med tanke på att Bopps fyller 21 nästa år kommer vi nog att hålla oss på 1m-nivå med honom tävlingsmässigt hela året, om han nu inte skulle kännas i extremt bra form så jag känner att vi kan starta 105-110 också, men det är inget jag förväntar mig i alla fall. 

Efter vintern har jag planerat att köpa ny häst, och det kommer bli en hoppinriktad sådan. Jag har sparat undan pengar länge (de pengar som varit investerade i min enskilda firma och som jag tog ut i och med att vi startade AB) så nu har jag en bra budget för att kunna köpa en bra häst, lagom till min nivå. Jag behöver ju liksom ingen 140-häst, för det kommer jag aldrig våga tävla, men en bra 120/130-häst hade varit trevligt att hitta! Tursamt för min del så är ju hopphästar betydligt billigare än dressyrhästar ;) Jag är taggad på att komma igång ordentligt med hoppningen igen 2018 i vilket fall som helst. 2010-2011 var jag faktiskt en rätt bra hoppryttare, men sen har bara skador på skador gjort att jag aldrig kommit tillbaks till samma nivå igen, men jag vet att jag kan egentligen. Nu behöver jag bara rätt häst och rätt tränare som kan ta mig tillbaks dit :)  

Bopps och jag 2011, typ veckan innan jag bröt armen och allt gick åt helvete... Det var snöbollen som sattes i rullning minst sagt!

/ Emma 
Kommentarer
Alma säger:

Heja Emma! jag tror på dig!

2017-12-15 | 13:06:57
Lisa säger:

Det ska bli spännande att följa :)

2017-12-15 | 23:09:39
Louise säger:

Va roligt med ny häst 😊 Ska bli jättekul att följa er!

2017-12-26 | 09:57:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: