Svar på söndagsfrågor

Varför rycker ni inte hästarnas manar istället för att klippa den? Tycker själv att det blir mycket snyggare om man rycker manen och då får man bort all man och man slipper klippa under flera dagars intervall
Vi tycker det är snyggt med klippta manar! Dessutom är vi för lata för att rycka ;) 
 
Vilka är era drömsadlar utseendemässigt?
Oj, svår fråga! Jag hade gärna haft en sadel med lite detaljer, typ som den HÄR. Eller lite bling, kanske i bak på bakvalvet? Svart dock, brunt tycker jag är jobbigt.
 
Vad har ni märkt för skillnader på hästarna sen ni tog av järnskorna?
Boppen har vi inte märkt någon större skillnad på, men Tage har fått betydligt bättre trav och hoppar med mycket mer rygg sen vi tog av skorna. 

Anna, var det svårt för dig att ta klivet att flytta ifrån Emma? Förstår att det var av en väldigt rolig anledning, men tänker även systerbandet och hur fantastiskt med att ha en hästgård tillsammans med sin bästavän. Må fint!🌸
Alltså, egentligen inte! Jag hade längtat länge efter att få flytta ihop med Samuel och kände mig väldigt trygg i det då Emma aldrig varit ledsen eller inte velat bo ensam, liksom. Hade hon inte velat bo själv hade jag tyckt det vart superjobbigt. Såklart kändes det konstigt att inte bo ihop med henne efter så lång tid ihop men vi trivs väldigt bra som det är, även fast vi trivdes bra boendes ihop också såklart ;) 

OM ni skulle köpa en hund, vilken typ av hund? Ras, temperament..
Anna: Jag skulle nog haft en Sheltie i så fall, Shetland sheepdog. Vet i och för sig inte så mycket om dem, men tycker de är så himla fina! Tycker Japansk spets också är himla fina. Skulle haft en lagom busig hund, men som främst gillar långa promenader ute i naturen tror jag. 
Emma: Never gonna happen...... Hehe ;) 
 
1. Hur ser ni på framtiden med hästar osv? 
2. Falsterbo eller friends? 
3. Vilka är era största mål just nu för er själva & med hästarna?
1. Ingen aning! Vi vet bara att vi vill köpa nya hästar så småning om, men ha kvar Tage och Boppen såklart <3 
2. Falsterbo! Älskar atmosfären nere i Skåne :D Fast Friends är såklart också nice!
3. För hästarna så är det väl att bli så bra som möjligt på deras nivå eftersom båda två börjar bli till åren nu. Vi vill att de ska hålla så länge som möjligt! För oss... Tja, vi har inga direkta mål just nu :)

Vad är ert favoritmärke på hästsaker?❤ Ni är jättebra och min största förebild😍❤
Vi älskar Christina Sports när det gäller schabrak, men annars har vi typ inget favoritmärke. Jag gillar Equipage för att det ofta är prisvärt och snygga grejer. Annars köper vi väldigt blandat. En hel det från Ullared/Gekås, Hööks, och en del dyrare grejer också. Tack snälla du <3

När era hästar inte gått på fri tillgång, hur noggranna har ni då varit med utfodringstider? Har ni varit exakta eller flexibla? Har nyss skaffat häst och undrar därför:
De har gått på fri tillgång hela tiden vi haft dem hemma på gården, förutom på somrarna när de äter gräs. Innan det så stod vi inackorderade på ridskola och privatperson och på ridskolan var det noggrant, men hos privatpersonen var det lite hipp som happ. 

Vem är den bästa ryttaren genom tidern enligt er?
Vi har faktiskt ingen aning, haha. 

Vad är erat bästa köp i häst och ryttarväg det här året?
Anna: Tror det får bli Tages sadelgjord från Kentucky! Tycker den är fin och jag tycker det är skönt att inte behöva använda magplattan varje ridpass(läs: det är jobbigt att putsa fler grejer än tränset hehehe).
Emma: Min Iris Bayer-jacka! Köpte den till grymt rabatterat pris och den är både superskön och snygg.

Hej! 
Har ni tips på en prisvärd pannlampa man kan ha nu när det är så mörkt? 
Jobbar sent och rider ut när det är becksvart ute, vill heller inte ge några sky höga summor. Vissa ligger ju närmre 1000 lappen:(
Dessvärre inte... Nu har vi ju lyxen att slippa rida i mörkret utan kan planera in så vi kan rida i dagsljuset. Någon av våra läsare som har bra pannlampetips? :) 

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Lumolite Compass är överlägset bästa pannlampan!!

2017-12-06 | 21:24:15
Anonym säger:

Jag har en Japansk spets! Världens underbaraste ras! Så lättkörd, busig och vår lilla tjej ÄLSKAR att få gå eller springa i skogen. Trotts att hon är vit är det en perfekt hund att ha i stallet. Pälsen är smutsavvisande så vi har inte behövt bada henne mer än 2 gånger ( hon blir 9 månader snart). Och Japansk spets älskar att vara med familjen. Följer dig vart du än går :)

2017-12-06 | 23:20:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: