Svar på söndagsfrågor

Vad har ni för mål inför det nya året? Både hästigt och ohästigt :)
Anna: Åh, himla bra fråga. Haha. Jag vet knappt... Om jag får tag på en dressyrhäst som passar mig så vill jag gärna träna och tävla med den en hel del. Gärna träna en gång i veckan och tävla lite mer regelbundet än vad jag gjort hittills. Just klassmål är såklart jättesvårt att säga, beror helt på vad den eventuella nya hästen har för utbildningsnivå och allt vad det är. Vill gärna tävla Boppen i hoppning lite smått, och kanske Tage också. Vi får se lite vad det gäller den biten, för självförtroendet efter vår krasch i somras är inte vad det var innan kraschen. På ohästiga sidan... Åh, så svårt! Vill träna ännu lite hårdare än det här året och få bättre kondition framför allt, för att bli bättre i sadeln. Men jag har nog faktiskt inga konkreta mål där :) 
Emma: Jag ska skaffa mig en hopphäst som jag trivs bra med, och komma igång ordentligt i hoppningen igen. Vill gärna bli en hyfsad hoppryttare igen, som jag var för några år sedan, haha. Sen är ett stort mål att lansera vårt nya företag någon gång under 2018 också! 

När kommer ni att börja tävla igen? 
Vi har inte direkt spanat in tävlingsterminen än, men i februari/mars där någon gång :) 

Är Boppen eller Tage svårast att rida?
Tage! Grejen är att båda grabbarna är väldigt snälla, men Boppen är mer ambitiös och har mer motor än Tage, utan att för den delen vara superpigg. Tage är seg från start, men sen blir han oftast lite springig när han kommit igång och då får man istället hålla igen. Det är svårt att hålla vågskålen jämn, om man säger så ;) 

Hur var eran jul? Vilken var eran bästa julklapp?
Den var toppenbra! Mysig, träffade en hel del släkt, åt alldeles för mycket mat och godis så vi typ hade ont i magen när vi gick och lade oss, haha. Hmm... Svårt! Samuel gav mig 4 biljetter till Thirty Seconds To Mars och övernattning i Stockholm, och jag älskar ju att få upplevelser så det toppar nog även om jag är superglad för varenda julklapp <3 Emma kan inte välja en, hon tyckte alla var väldigt bra :) 

Hur ska ni göra med eran nästa häst kommer den också att går barfota?
Det vet vi inte :) Det får vi se då!

Vad fick hästarna för julklapp i år? ❤
De fick ingenting direkt förutom en massa godis <3 

Hej! Undrar vad ni tycker/har för åsikter om barbackaridning? Är det skadligt för hästarnas rygg? Vad bör man tänka på etc.. mvh Alexandra
Jag personligen föredrar att rida med sadel alla dagar i veckan, just för att jag gärna blir rätt "knipig" med knäna när jag rider barbacka. Rider därför barbacka rätt sällan, och gör jag det så brukar det bli när det bara ska skrittas ändå(förutom när jag gör galenskaper till hästkanalen, haha). Det kan säkert vara skadligt ifall man rider hästen skadligt, men det tänker jag gäller även med sadel. Jag tycker det är toppen att ha på halsring(grimskaft/stigläder runt halsen) ifall man skulle tappa balansen, för då slipper man rycka hästen i munnen/skumpa till på hästens rygg utan man kan istället ta tag i halsringen.

Vad använder ni för redigerings program till era videos? Vilka tycker ni är bra om ni har testat olika program vill säga?
Vi använder oss av Wondershare Filmora och vi tycker det är toppen! Inget jätteavancerat program men det uppfyller våra krav. Kostade 400kr att köpa in och kräver ingen månadskostnad som jag vet att en del program gör.

Hur går det med bröllopsplanerna Anna? Emma vet du vad du ska ha på dig på bröllopet? 😊💞
Det går bra! Vi har bokat kyrka, har planer på vart festen ska vara, vigselring är färdig, frisör är bokad, band till festen är bokat och solist till kyrkan... Det är egentligen allas kläder, make up-artist, blommor och maten kvar. Eller ja, klart att det är en hel del annat runt omkring också, men vi har ändå kommit en bit :) Emma ska ha en gammelrosa/dusty rose-färgad långklänning med långa ärmar. Ska bara hitta rätt klänning, men den dyker väl upp i sinom tid :) 

En fråga från okunnig, får ni in "rena" pengar på kontot från blogg & youtube? "Vem" betalar ut det isf? För ni måste väl ha lön varje månad 😊❤️
Yes, vi får pengar för reklamen på Youtube och sen också vid samarbeten. Bloggen tjänar vi typ inga pengar på, eftersom vi ligger under en gratisportal och vi vet inte riktigt vart vi skulle flytta bloggen om vi nu skulle göra det... Vi får basically pengar om någon klickar på googleannonserna som visas på bloggen (så det kan du göra om du vill stödja vårt arbete med bloggen), och sen om vi fakturerar företag som vill synas här. Vi får en självfaktura från Splay (vårt Youtubenätverk) varje månad där momsen ingår, och samarbeten fakturerar vi själva. Vårt aktiebolag betalar ut lön till oss varje månad, och vi kan lite välja själva hur mycket lön vi betalar ut, så länge företaget har råd med det :) Sociala avgifter är inte billigt! 

Tips på bra skräckpoddar/spökpoddar(svensk talande) lyssnar redan på creepypodden, spöktimmen och paranormalia.
Jag lyssnar mestadels på Spöktimmen och Creepypodden, men annars vet jag tyvärr inga bra skräck/spökpoddar som är svensktalande. Ni läsare kanske har något bra tips? :D

Emma har ju skrivit att hon ska börja kolla på ny häst efter vintern, ska Anna oxå göra de eller hon väntar lite till med en ny?:)
Vi får se lite! Kollar runt på lite annonser och sådär så skulle en bra häst dyka upp så åker jag och provrider :) 

Hur ”övertygar” man sina föräldrar att köpa häst? Förstår att det inte bara är för att man tjatar utan att det är en väldigt stor kostnadsfråga också❤️
Jag tror tyvärr inte att det går att övertyga sina föräldrar. Det fungerar i alla fall inte att tjata. Men däremot så kan man ju kanske lägga upp en budget, kolla vad stallplats, träningar, eventuella tävlingar, utrustning, mat osv kostar, både varje månad och lite smått vad allt(häst inklusive all utrustning som krävs) kan tänkas gå på. Då har föräldrarna en klar bild vad allt kostar, och en själv. Det bästa är ju faktiskt att lägga upp en plan, istället för att tjata. Kanske de går med på det om du tjänar ihop pengar till halva hästen? Eller en fjärdedel? Nu vet jag inte hur gammal du är, men på något vis går det ju att tjäna ihop lite pengar. Typ klippa grannarnas gräsmattor, sälja grejer som du bakat, sälja av saker som du inte använder osv. 

Såg i er Q & A att ni eventuellt tänkte leta ny häst/nya hästar i framtiden. Hur tänker ni när ni letar häst? Vilken prisklass hade ni tänkt och vad vill ni ha för utbildningsnivå, kapacitet och ålder på den? Och vill ni helst ha varsin, eller hade en häst som är välutbildad inom både dressyr och hoppning funkat? :)
Vi går ärligt talat väldigt mycket på vår magkänsla när vi kikar efter häst. Det är inte så att vi har en exakt klar bild på vad för häst vi letar efter, utan vi kollar annonser och känner av väldigt tydligt om vi är intresserade eller inte. Det vi vet är att vi inte vill ha en för liten häst(gärna över 1,66 i alla fall), och inte för gammal häst(inte äldre än 10). Sen vill vi kanske inte köpa någon oinriden eller treåring, men från 4-10 år gammal. Kraven är att hästen ska vara SNÄLL. Orkar inte med någon vilding. Men annars är vi rätt öppna för förslag. Jag vill ha en med kapacitet för MSV-klasser och Emma vill ha en häst som kan gå 1,30m-klasser. Prisklass.. Tjaa, man vill ju gärna hitta en häst för en 20-lapp(hehe) men jag kan tänka mig max 100,000. Emma kan tänka sig max 130,000. Så får vi se vart det landar! Man kan ju ha tur och hitta någon lite billigare utan att det är fel på den. Det får tiden utvisa :) Vi vill ha en var sin häst också, och inte dela. Eller ja, klart vi kommer rida varandras hästar också, men det är inte så att vi letar en som kan gå både och. Sen gör det väl inget om dressyrhästen kan gå lite hoppning och hopphästen är duktig på dressyr heller :)

 
/ Anna
Kommentarer
Kajsa säger:

Vad är det för spontant ni gjort? 😂

Svar: Det avslöjar vi på lördag 😉
Emma Elfstrand

2017-12-27 | 12:35:49
Vendela säger:

Drömmen med biljetter till 30 seconds to mars. De är riktigt bra live! Är avis.

Svar: Ja! Det var alldeles för längesedan vi såg dem live nu, så det är bannemej på tiden :D
Emma Elfstrand

2017-12-27 | 15:19:55
Anonym säger:

kan ni köra en tips torsdag snart?

2017-12-27 | 22:45:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: