Svar på söndagsfrågor

Anna, har ni renoverat ert hus mycket sen ni köpte det? Och har ni några renoveringsplaner? Ert hus ser så mysigt ut måste jag säga.
Vi har bytt tapeter i båda våra hallar inklusive trappuppgång, målat om sovrummet, tapetserat köket och helrenoverat tvrum/matsal och ena toaletten som var utrivna när vi flyttade in. Toalett nere, kök, grovingång, gästrum och walk in closet är helt orörda än så länge :) Alltså, jag vill renovera både kök och toalett så småning om. Inte så att vi inte gillar det som det är, men jag är inte jättemycket för beige toner som det är i badrummet och dessutom vill jag få plats med badkar också. Sen tycker jag köket är lite mörkt. Vill framför allt inte ha träfärgade luckor, men det får allt se ut så ett bra tag till! Helt onödigt att renovera när det är såpass nytt som det är :) Tack snälla :D

Är ni ett fan av ”stora” eller ”små” stora hästar? Vad gillar ni bäst? Tänker på att det är väldigt i strl olika mellan era hästar ni har. Må fint!🌸
Anna: Jag tycker egentligen att Tage är i minsta laget. Skulle säga att jag föredrar hästar mellan 1,66-1,75 ungefär. Så Boppen kanske är i största laget. Dock känns han inte alls så stor att rida, så det är väl därför jag gillar honom "trots" hans storlek :) 
Emma: Jag älskar stora hästar! Minst 170 cm ska de vara för att falla mig i smaken, haha ;)
 
Varför använder ni inte ridväst när ni hoppar/rider?
I dagsläget äger vi ingen ridväst, och vi har inte använt det av rena lathetsskäl. Det är obekvämt tycker vi. 
 
Vad tycker ni om julen?
De traditionerna vi har tycker vi båda om väldigt mycket! Det är väldigt lagom allting. Vi byter julklappar inom den närmsta familjen bara, och fokuserar mer på att äta god mat och umgås. Så julen är väldigt mysig och trevlig. Sen vet jag att långt ifrån alla har det så, och det är något jag tänker på varje dag i december. <3

Till Emma eftersom du är singel: Hur skulle din drömpartner vara? Utseende och personlighet och så? :)
Lång, mörkhårig, fina ögon(färg spelar ingen roll egentligen men gillar riktigt blåa ögon), vältränad med inte för "krallig". Personlighetsmässigt; lugn, men ändå oblyg och rolig. Typ som mig ;) (Annas tillägg: Emma är då INTE alltid lugn. När hon drar igång sina skrattattacker så är det livat kan jag säga ;))

Vad tycker ni är allra roligast i ridningen? Tex rida ut, hoppa, dressyra på banan osv? Och det tråkigaste?
Åh, så svårt eftersom vi är riktiga allroundare, haha. Men när det gått riktigt bra på banan, vare sig det är dressyr eller hoppning, är ju så himla härligt. Att känna att både en själv och hästen kämpat på och man känner sig nöjd. Tråkigaste... Det måste nog vara "jogging-uteritterna". Även fast jag inte ens tycker att de är tråkiga, haha. Gillar alla pass :) 

Vad tyckte ni om årets bonde söker fru? Tyckte ni att bönderna gjorde rätt väl?
Årets bonde har varit så drama, haha. Skitkul och skitpinsamt att titta på. Det är väl därför man sitter bänkad framför det programmet ;) Men ja, jag tycker nog det! Joacim och Caroline K verkar passa väldigt bra ihop, även fast jag tror att det hade blivit lika bra med Caroline B. Dennis tyckte jag verkligen gjorde rätt val, för Liselotte fick jag lite smått panik på. Även fast hon verkade vara en jättegullig tjej annars så tyckte jag hon grät sig till "andraplatsen". Johan och Marcus verkar väl också ha gjort rätt val. Har egentligen inte så mycket att säga om dem. Vad tycker ni som har följt programmet?

Kollar ni fortfarande på Kalle Anka på julafton?
Nej, det gör vi väl egentligen inte. Jag och Emma är verkligen inga Disney-fans så vi har aldrig riktigt gillat Kalle Anka faktiskt. Får man ens säga det här i Sverige, haha? ;)  

Vilket av PS träns tycker ni är snyggast?
Flying change deluxe tycker vi är snyggast!

Hur tänker ni för att vara så miljövänliga som möjligt? Tex sopsortera, panta osv.. eller slänger ni allt i samma som sedan förbränns? Vad tror ni att ni kan göra för att bli mer miljövänliga och vad kommer ni göra för att bli mer miljövänliga?
Oj, vilken otroligt bra fråga! Ärligt talat så är jag rätt dålig på det här med sopsortering, och jag vet att jag talar för både mig och Emma. Vi båda pantar såklart, och är noggranna med batterier och lampor, men jag är väldigt slarvig med allt annat får jag säga... Sorterar för det mesta ut glas, men ibland slår latheten till. Papper brukar jag ge till mamma som har papperssortering hemma. Nä, borde bli betydligt bättre på det där. I övrigt så kommer jag börja cykla desto mer när väglaget blivit bra igen och försöka undvika att ta bilen så mycket det bara går. Måste skaffa en cykelhjälm bara. Hade SÅ gärna haft en elbil, så det ska jag lätt ha i framtiden. Hade velat ha en Tesla modell X så man kan dra hästsläp också. Lätt en bildröm! 
Över lag så tror jag att vi lever mer hållbart än de flesta. Vi reser typ aldrig utomlands med flyg(absolut MAX en gång per år, men mer sällan än så egentligen). Emma sparar nästan ett ton koldioxid varje år på grund av hennes kost, och jag försöker göra mitt på den fronten också som ni kanske vet. Sen försöker vi att inte konsumera mer än vi behöver också. 

Har ni några bra tips på sidor var man kan köpa begagnade häst saker?
Tyvärr inte... Facebook har ju diverse grupper, men det är egentligen det jag vet. Vet ni andra några bra? Är Hästnet bra? Blocket? Kom med tips! :)

Hej! Om ni hade fått välja på att äga mellan Valegro, Totilas, Tornesch eller Casall, vilken hade ni valt då?
Anna: Lätt Valegro! Han är såååå fin, och dessutom gillar jag Charlottes ridning. 
Emma: Jag hade också valt Valegro. Han är finast, och ser så himla härlig ut :)

Hej, finns det någon finsk ryttare ni har följt med och tyckt om? Skulle vara intressant och veta ;D.
Nej, vi har faktiskt väldigt dålig koll på finska ryttare. Okej, jag(Anna) har väldigt dålig koll på de flesta ryttare to be honest, haha...

Hur tycker ni att eran stämning med följarna är på kanalen/bloggen/instagram? ❤️
Vi tycker den är väldigt bra! Vi får sällan negativa kommentarer, våra följare är så himla goa och gör oss allt som oftast väldigt glada <3 Ni är bäst!! :)

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Hippson market!

2017-12-20 | 19:01:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: