Lite Stockholmssnack

Jag konstaterade precis att vi knappt pratat något alls om hur vi hade det i Stockholm, utan vi har mestadels lagt upp tidsinsställda inlägg, trots att vi kommit hem för ett par dagar sedan. 

Jag tänkte göra lite Stockholmssnack i det här inlägget i alla fall. På tisdag kväll var det mingel och panelsamtal på ett event som Företagarna anordnade. Där var jag en av fyra deltagare i en panel bestående av unga entreprenörer. Jag kan säga som så att alla andra var så himla duktiga, medan jag själv kanske kom igång lite bättre mot slutet. Var väldigt nervös vilket jag inte brukar bli när jag pratar inför folk, men jag kände mig inte superinsatt i det ämnet vi bland annat skulle prata om (politik och hur den påverkar oss företagare) så därför blev jag lite obekväm. 

I vilket fall som helst så var det intressant att höra vad de andra hade att säga. Vi kom ifrån så himla olika branscher och hade väldigt olika stora företag, så det var en bra mångfald vilket blev spännande att lyssna på. Efteråt fick vi mingla med politiker och andra entreprenörer. Väldigt trevligt och inte alls stelt, vilket jag tycker att mingel kan bli ibland!

 
Dagen efter bara jag och Anna tog sovmorgon och chillade på förmiddagen. Åt MASSOR av hotellfrukost, mums. Hotellfrukost är nog det enda tillfället då jag fuskar och äter ägg. Äggröra och bönor i tomatsås är det jag cravear allra mest under hotellfrukostar, och pannkakor då... Sen begav vi oss mot Splays kontor där vi hade möte med en kille som heter David som vi träffade för första gången idag. Vi har haft ett möte på Splay tidigare, men vi upplevde att detta möte var mycket mer givande. Vi satt säkert i 1,5 timme och bara diskuterade hur vi kunde få mer visningar, bättre behållande av tittare och mer intäkter på våra videos. Vi lärde oss verkligen sjukt mycket under detta möte och blev sjukt taggade på att få till bättre videos. Nu har vi fått riktigt bra verktyg att jobba med, och ska ha ett återkopplande skypemöte igen om ett par månader. 

 
Det var egentligen det vi hann med under vår Stockholmsvistelse. Faktiskt skönt att komma bort ifrån vardagen under ett par dagar, och speciellt när vi fick till så givande möten med andra inom våra branscher. Däremot skulle vi aldrig vilja flytta till Stockholm, även om det är mest praktiskt att bo där om vi ska jobba med media (där vi ju vill utvecklas och jobba mycket med). Jag tänkte passa på att svara på den här frågan i det här inlägget:

Hej, vad skulle ni säga är charmen med att bo i en liten stad? Eller har ni någonsin velat flytta till större städer? /Stockholmare

Det som vi gillar med att bo på landet är att det är så lugnt och rofyllt. Jag märker på mig själv att jag blir mer stressad så fort jag vistas i Stockholm och ska trängas med mycket människor på liten plats, typ i tunnelbanan och i stan. Det kan vara kul att komma iväg ibland och andas lite storstad, men det räcker med några dagar för min del. Som de bönder vi är så avskyr vi all kollektivtrafik och trivs med att kunna åka bil utan att någon stressad person tutar på en för att du kanske inte svänger i exakt rätt sekund, och du behöver inte oroa dig för att missa tåget, bussen eller tunnelbanan. Sen är det skönt att det är mindre utseendefixering i småstäder/på landet också. Det finns såklart mindre roliga saker också med att bo i en mindre ort. Det kan vara jobbigt att "alla känner alla", att det inte finns möjlighet att hitta på saker när som helst, att det krävs planering så fort du ska ut och festa (skjuts, sovplats osv.) och att det är svårare att träffa nya människor. Överlag tycker jag ändå att fördelarna överväger nackdelarna, och jag skulle aldrig vilja bo i en storstad. Vi är nog bönner 4 life, haha!

/ Emma 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: