Hästarnas november

Då har november passerat i rasande fart och jag tänkte skriva lite om hur hästarnas november har varit! Hoppas att ni fortfarande gillar dessa inlägg :D 

I början av månaden så skrittade jag Tage uppsuttet inför veterinärbesök. Återbesök efter behandling i bägge bakknäna. Samtidigt var Boppen fortfarande gipsad efter sin hovböld. Så då var dagarna rätt stillsamma i stallet. 

Tage blev friskförklarad den 8 november, så då fick vi börja sätta igång honom. Det började med bara lite, lite trav och typ skrittbommar, och sen dess har vi jobbat upp oss och nu rider jag näst intill som normalt igen. Kanske inte lika mycket ansträngande jobb än, men i princip samma "mått" på alla gångarter i alla fall. Snart kan vi nog börja jobba med mer bommar, lite hinder och lite mer ansträngande jobb igen. 

Boppen blev friskförklarad nästan en vecka efter Tage, och det kändes så skönt. Vi var oroliga ett tag att vi skulle behöva göra en operation av hoven eftersom bölden var så sjukt envis denna gången, men vi hade tur som slapp det. Boppen trivs bäst med mycket arbete, så han var också nöjd över att få bli riden igen <3 

Boppens träning går bra och framåt medan Tages stannade av lite i veckan nu, eftersom han fick rasp/mugg helt plötsligt. Funderar på att byta ut hans vänstra framben mot en protes, typ, hehe ;) Nej då, men det är störande. Vill bara att hans ben ska få vara helt och rent utan massa knepiga sår och sån skit. Det reder sig!

November har alltså inte varit sådär görspännande, men vi är glada över att våra grabbar är igång igen i alla fall. Hoppas på att kunna börja hoppa lite snart(Boppen kommer kunna göra det snart, Tage får vänta tills han kan ha senskydd på sig igen) och sätta igång träningen lite mer på riktigt. 
 
Boppsie blev klippt och snygg igen också! Vår gamle brunbjörn <3

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: