Det där om framtidsdrömmar

Vi får alltid många frågor om "vart vi ser oss själva om 10 år", och visst är det en vanlig fråga över lag? 

Jag älskar att fantisera om framtiden, typ drömma om vad för sorts häst jag rider på och vilken nivå, vilken mat jag ska äta om en vecka(haha) och sådär. Men många undrar ju om allt. Hur många barn man tror att man har om 10 år(kan man få några? Vill man ha 10? 2?). Vilket jobb man har om 10 år, eller kanske vilken status ens företag har om 10 år osv. 

Ärligt talat så ogillar jag att tänka på sådant. Jag gillar att leva i nuet, hur klyschigt det än låter. Nog för att jag kan drömma mig iväg när det gäller vissa saker emellanåt, men jag tycker det känns tryggt och bra att ta var dag i taget. Problemet med att drömma om framtiden är att du sällan faktiskt tar tag i det du ska/behöver göra för att komma dit, utan du låter snarare det hela förbli en dröm. 

Det här med entreprenörsskap är ett bra exempel på en sådan sak. Det är nog många som har drömmar om att starta eget, kanske har en bra affärsidé osv, men ofta så stannar dessa personer kvar i drömstadiet istället för att förverkliga sin dröm. De orkar helt enkelt inte ta tag i det jobbiga och ta sig ur comfort zonen som kan ta dem till något spännande så småningom. Genom att faktiskt leva i nuet så kommer du att göra dessa grejer som behövs göras för att uppnå dina mål och drömmar. Jag har många planer och mål med mitt liv, men jag fokuserar inte så mycket på framtiden, utan tänker bara på hur jag kan jobba med de förutsättningar jag har idag för att så småningom ta mig dit. Det tycker jag är det allra bästa för att både behålla fokus och njuta av livet som sker idag.

För det är ju faktiskt så rent krasst att vi har ingen aning om hur våra liv ser ut om 10 år, så det finns ingen anledning till att skapa ihop någon fantasi. Jag kan lika gärna gå bort i en olycka imorgon, eller så kanske jag dör när jag är 100. Det finns det ingen som vet! Därför är mitt största råd till alla att faktiskt inte fokusera så mycket på framtiden, utan lev i nuet och gör det du vill göra nu. Ett liknande tänk vet jag att duktiga idrottare har också. De kanske har en målsättning att ta sig till EM exempelvis, men de fokuserar inte på EM i sig varje dag, utan då fokuserar de på vad som ska göras för dagen. När de väl är på EM så drömmer de inte om att vinna EM, utan de fokuserar på hur de ska rida för dagen. Jag vet att Peder Fredricson jobbar mycket med detta mentala tänk, och det är något som jag försöker applicera så mycket jag kan i mitt liv också, även om det inte är så lätt alla gånger!

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

bra inlägg !

2017-12-22 | 08:58:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: