Att bli retad/mobbad för sin hobby

Vi fick en kommentar om en person som tillsammans med sin bästa kompis blir retade av killarna i skolan för att de håller på med hästar. Och ja, säg någon som inte blivit retad för sin hobby som hästmänniska? Typ alla jag känner har blivit retade för detta i alla fall någon gång.

Jag vet att jag själv fick kommentarer om det när jag red ut med vår förra häst Bohun. Vi var tvungna att rida igenom ett litet samhälle för att komma till skogen, och då kom det ett barn och skrek efter mig att "man ska inte leka med maten". Jag minns att just den här gången så red jag med musik, så jag uppfattade inte riktigt vad hen sa förrän det var för sent att säga någon. Dock vet jag inte om jag hade sagt något även om jag hört vad hen sagt från början heller. 

Emma vet jag att hon tog med sig klassen till vår ridskola när de gick i 9:an, och de som retade henne fick verkligen äta upp sina ord om att man bara "åker häst" och "det är väl ingen sport". Kan tycka att det är hur roligt som helst att göra detta om man har möjlighet. För det bästa är ju att de får prova själva, om de nu tycker att det ser så himla lätt ut? 

Dock förstår jag att långt ifrån alla har möjlighet att göra detta. Så hur ska man då bemöta detta? Jag tycker givetvis att man ska gå till läraren och prata med den om problemet. Det är inte okej det de håller på med. Sen kan man ju faktiskt säga det rakt ut; åk du och testa att rida om du tycker att det ser så enkelt ut". Sen tror jag att det ibland är bättre att bara ignorera, typ som när du beskriver i kommentaren att de säger "häst" så fort ni går förbi. Men som sagt, prata med läraren eller någon annan vuxen och se till att problemet försvinner. Vi älskar ju hästar och vill såklart inte behöva bli retade för det <3
 

/ Anna
Kommentarer
Daniela säger:

När pojkar har sagt "lek inte med maten" har jag bara svarat att jag värmer upp den inför grillningen, det brukar få tyst på dom 😂

Svar: Haha, smart! :D
Emma Elfstrand

2017-12-21 | 18:47:12
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: