Vegansk potatis- och färsgratäng

En rätt som jag älskade när jag åt kött var potatis- och köttfärsgratäng. Förra veckan var jag därför tvungen att veganisera den, och det blev minst lika gott som med vanlig köttfärs. Såhär gjorde jag min mumsiga gratäng :)

Recept för 4 portioner:

Ingredienser:
♥ 10 potatisar
♥ Havregrädde
♥ 400 g sojafärs
♥ 1 gullök
♥ 2 vitlöksklyftor/vitlökspulver
♥ 1 pkt passerade tomater
♥ 2 msk chilisås
♥ 1 msk tomatpuré
♥ 1 grönsaksbuljongtärning
♥ 1 umamibuljongtärning
♥ 1 riven morot
♥ Kinesisk soja
♥ Salt & peppar, ev sötning
♥ Ev riven veganost som topping

Gör såhär:
♥ Sätt ugnen på 225 grader.
♥ Stek sojafärs, riven morot, gullök och vitlök i olja. 
♥ Tillsätt tomatpuré och chilisås och stek med någon minut.
♥ Häll i passerade tomater, buljongtärningar och en skvätt havregrädde. Koka upp. 
♥ Smaka av med salt, peppar, soja och eventuellt sötning. Låt puttra medan du fixar potatisen.
♥ Skär potatisen på längden i smala skivor. 
♥ Varva potatis med färs och havregrädde i en ugnsfast form. Börja med färs i botten. Toppa eventuellt med riven veganost som topping (jag hade inte det).
♥ Tillaga gratängen cirka 45-50 minuter i mitten av ugnen. Klart! Supergott att servera med en sallad.

 
/ Emma

Kommentarer
Louise säger:

Måste prövas 😋 Vart köper du färsen?

Svar: På Willys :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-08-20 | 13:39:45
Anonym säger:

Omg älskade detta som köttis också! Inte ätit kött på flera år men helt glömt bort den här rätten, tack för inspo hehehe

2017-08-21 | 01:03:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: