Vårat träningsupplägg

Vi fick en fråga om hur vi lägger upp träningen för våra hästar, så jag tänkte att jag skulle dela med mig av hur vi gör! 

Måndag: Dressyr
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Hoppning
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Uteritt
Söndag: Dressyr eller markarbete

Vi brukar göra som så att vi rider ut tre dagar i veckan och tre dagar på banan. Givetvis varierar detta, men vi strävar efter att ha schemat så. Sen får hästarna en vilodag där vi inte gör någonting med dem förutom att borsta och kolla dem. Vi är noggranna med uteritterna för variationens skull och för hästarnas kroppars skull. Uteritterna varieras mellan konditionsträning, "vanliga" uteritter i alla gångarter, klättring eller lite lugnare uteritter. Oftast blir det "vanliga" uteritter. 

På banan så försöker vi också variera passen mycket. Är det dressyrtävlingar på gång så lägger vi mer fokus på det, men det brukar alltid bli något hopp-pass i veckan. Har vi inga hopptävlingar på gång så blir det mer gymnastikhoppning och är det hopptävlingar i planeringen så brukar det bli banhoppning. 

Med andra ord så är ledordet variation när det gäller hästarnas träning! Det är det vi strävar efter. Tycker att vårt upplägg fungerar toppen på våra hästar :) 

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Arbetar ni aldrig dem på marken? :D

Svar: Extremt sällan! Händer typ bara om vi är sjuka eller skadade :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-08-27 | 04:57:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: