Två egenföretagare på heltid

Om ni läste bloggen noggrant igår kanske ni såg att Anna skrev att hon sagt upp sig från sitt "vanliga" jobb för att jobba heltid som egenföretagare, precis som jag gör. Tidigare har hon jobbat 50% på anställning och 50% med mig, men nu kände vi att det var rätt tillfälle för henne att säga upp sig för att vi ska kunna gå vidare och utvecklas. Det har inte funkat tidigare om vi ska kunna jobba tillräckligt mycket och samtidigt ha ett vanligt liv utan att stressa ihjäl oss. Därför känns det väldigt bra att kunna jobba tillsammans varje dag nu :)

Förutom vår hästverksamhet och våra sociala medier så har vi ett till företag (som är registrerat på Anna än så länge) och den verksamheten har vi planerat att köra igång med ordentligt under hösten. Den har fått ligga på is eftersom vi verkligen inte har haft tid och därför fått prioritera hästeriet och youtube, men nu ska det bli roligt att köra igång med den nya verksamheten också. Det lär dröja ett bra tag innan vi kan lansera denna verksamhet men nu kan vi i alla fall börja med själva grovjobbet!

Det som behöver göras så snart som möjligt är att byta bolagsform på våra firmor. Just nu har vi två varsina enskilda firmor, men eftersom vi båda ska ta ut lön från firmorna (well, bara från den ena just nu, men ni fattar) så är det dags att byta bolagsform. Tänker mig att det är bra om vi bokar in tid hos en redovisningskonsult på typ LRF så snart vi hinner för att kunna diskutera vad som är bäst för oss. Jag är sugen på AB, men kan ingenting om aktier utan är bara van vid att jobba, deklarera osv för min enskilda firma, så jag behöver bolla detta med någon expert.

Eftersom vi nu är två stycken som kan jobba med vår hästiga/sociala medieverksamhet så kommer det gynna alla mer! Jag har gjort nästan allt jobb tidigare, men nu kan vi dela upp det bättre mellan oss och producera bättre material, och hitta på ännu fler grejer. Några grejer vi vill göra/ska göra nu i höst är:

Ha fler träningar och övriga aktiviteter (just de övriga aktiviteterna är ju lättast på sommarhalvåret men även till nästa år tänker vi på). Vi vill kunna åka iväg och ha träningar längre bort eftersom detta har efterfrågats och det blir lättare nu när vi båda kan ha träningar.

♥ Börja föreläsa! Detta är något vi har velat länge men inte haft tid med. Nu ska vi sätta oss ner i veckan och planera föreläsningsmaterial osv så vi kan börja gå ut med denna information till ridklubbar och övriga parter som kan vara intresserade. 

♥ Åka ut till ridklubbar/ridskolor och gästträna/medverka i aktiviteter. Jag vet att vi har många ridskoleryttare som följer oss och det hade varit kul att få komma ut bland ridklubbar i landet och träffa de som gör det möjligt för oss att jobba med det vi gör :) 

♥ Producera fler och bättre videos. Detta ska vi börja med redan nästa vecka! Då kommer vi köra igång med ett nytt videoschema där vi kommer att lägga ut videos varje måndagonsdag, och lördag klockan 07.00 på hästkanalen. Sen kommer vi precis som tidigare att lägga ut en video i veckan på vår vardagskanal också. Den kommer precis som nu att publiceras på fredagar fast klockan 07.00 precis som på hästkanalen. Vi kommer alltså att publicera material 4 gånger i veckan vilket är väldigt bra. Igår satt vi och planerade material för båda kanalerna, och jag kan bland annat avslöja att vi ska spela in vår första sketch på år och dar, haha. Jag tror ni kommer gilla de videos vi har på G!

 
Tack för att ni hänger med oss på den här resan!

/ Emma 
Kommentarer
Anonym säger:

Ska bli härligt att få 3 videos/vecka på hästkanalen och sen ennu en på den vardagliga

2017-08-08 | 08:21:26
Sätilaryttaren.se säger:

Vad roligt att ni båda kan köra på eget! Det ska bli spännande att se vad ni kommer producera med det nya företaget 😊

2017-08-08 | 09:29:29
Bloggadress: http://satilaryttaren.se
Anonym säger:

Härligt, lycka till!:)

Svar: Tack :D
Emma & Anna Elfstrand

2017-08-08 | 11:28:14
MalinKalin säger:

Vad kul! Stort lycka till! <3

Svar: Tack snälla :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-08-08 | 12:35:30
Bloggadress: http://malinkalin.blogg.se/
Linda säger:

Wow va kul!
Hoppas ni föreläser lite om mobbing och allas lika värde även i stall, för de tycker jag ni är väldigt bra på 👌🏻🌟

2017-08-08 | 13:16:08
Louise säger:

Va roligt 😊 Lycka till töser ❤

2017-08-08 | 14:27:03
Anonym säger:

Kommer bli såååå kul!!!!!

2017-08-08 | 15:36:58
Daniela säger:

Åh vad kul, grattis! 😁

2017-08-08 | 17:07:12
Bloggadress: http://lifewithdaniela.com
♡Molly♡ säger:

Vad kul! Stort lycka till och ska bli så rolift med fyra videos i veckan med er💓💓 Ni är bäst😍❤💓

2017-08-09 | 11:00:22
Martina säger:

Spännande! Är också inne på att starta ett företag, stort lycka till! :)

2017-08-09 | 14:53:19
Bloggadress: http://martinascherrer.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: