Svar på söndagsfrågor

Efter 10 timmars sömn inatt är jag nu redo att svara på söndagsfrågor. Det var för övrigt väldigt skönt att sova ut idag! Jag svarar på frågorna själv denna gång eftersom Anna är ute och reser fortfarande, så detta är Emmas svar :)

Använder ni eran strip Hair? Bara i fällningstider :) Våra hästar blir aldrig speciellt smutsiga eftersom vi har sandjord och då funkar det utmärkt med en vanlig borste i övrigt.

Kommer ni ha nått samarbete med nån hästsportbutik där läsarna/tittarna på eran blogg och kanal får rabatt? Ja det är förhoppningen att vi ska kunna göra, om det finns någon butik som kan erbjuda detta :)

Kommer ni starta en elfstrandspodden nångång? Vi vill verkligen göra det, men då måste vi ha tiden och ekonomin för det också. För att få sponsorer till en podd så måste man ha många lyssnare och det är svårt att uppnå med en gång, och jag vet inte hur man kan tjäna pengar på att podda utan sponsorer. Någon gång i framtiden vill vi starta en podd i alla fall :)

Vad ska ni byta till för bett på boppen och varför? Antagligen kommer vi inte att byta bett på honom, men det hade varit spännande att prova något nytt och se hur han reagerar/känns på det i hoppningen. Nu rider vi med vanligt tredelat eller kulbett i hoppningen och det funkar, men ibland blir han lite stark och vi skulle vilja få en reaktion hos honom mer direkt. Det känns onödigt att lägga pengar på något som kanske inte funkar, men finns det någon här i västergötland som har ett lämpligt bett i stl 13,5 att låna ut så vi kan prova får ni gärna hojta till :D 

Hur tänker ni angående överviktiga hästar? Jag tänkte att Tage är väldigt rund och fet. I och med de extra kilona sliter det extra mycket på kropparna men eftersom att ni är så noga med att säga att ni tänker på ett hållbart sätt, borde inte denna aspekt vara med i tanken? Jag tänker att alla hästar, precis som vi människor, är olika. Tage har sett likadan ut i många år nu och jag upplever det som om det kvittar om han får mer/mindre mat och träning. Sen är han inte "väldigt fet", han är lite rund, men framför allt väldigt muskulös. Han har alltid haft en lite bukig mage, även när vi fick honom och man såg revbenen på honom (se bild nedan). Det gör nog att man misstar honom som tjockare än han är. 
 
Kunde ni vara i stallet efter att ni piercat er? Tänker eftersom det ofta är damm som yr runt vilket man helst ska undvika. Nu var det längesedan vi piercade oss, men jag tror att vi var i stallet precis efteråt. Kanske med skyddande tejp eller något för piercingarna :) 

Är också liquid lipstic-frälst, rätt mkt tack vare er 😅 Men använder ni någon lip primer för att läpparna inte ska bli så torra? Haha, gött att höra ;D Japp, jag använder en lip primer från Nyx som jag tycker är bra (och billig)! Vissa liquid lipsticks går det inte att använda utan primer eftersom läpparna blir så torra och krackelerar, och då är lip primer räddaren i nöden!

Jag vet att Emma inte var så nöjd med sina euro-star ridbyxor, men Anna då? Anna svarar: Ja men jag använder dem inte för jag tycker de är för låga i midjan, så om någon är intresserade av aldrig använda byxor i strl 42 för 1000 spänn så vet de vart de ska vända sig haha ;) 

Vilken låt ger er mest minnen? Emma: Svår fråga för många låtar ger olika minnen! En som ger mig härliga minnen är i alla fall Stereo love med Edward Maya eftersom det var den mest populära låten när jag tog studenten 2010. Anna: Jag vet inte! Hey there Delilah kommer alltid vara vår låt, men annars kommer jag inte på någon! (Vi började sjunga exakt samtidigt på exakt samma ställe i låten vid ett tillfälle, flera år efter att vi hört låten senast)

Dere prøvde Striphair sin spray hva syntes dere om den? Jag tror tyvärr att vi var slarviga och råkade tappa bort den, så vi hann aldrig ge den en ordentlig utvärdering :/

Fick Anna behålla kläderna som hon fick på Sweden international horse show när hon skulle rida stjärndtafetten förra året? Ja det fick hon :) 

Hur går det med ditt serie-tittande Emma, hittat någon ny favorit det senaste? ;-) Tror Quantico är en serie som skulle passa dig! Jag har varit lite omotiverad till serietittande det senaste eftersom alla favvoserier har uppehåll just nu och jag inte har "orkat" hitta en ny serie. Nu har jag dock börjat kolla på The night shift (har sett en säsong) och den är ganska bra. Långt ifrån så bra som Grey´s, men duger helt klart att kolla på :) Tack för tipset! Ska spana in den när jag plöjt igenom TNS! 

När ska ni börja lägga upp flera videos i veckan? Vi planerar att göra det när sommarledigheten har lagt sig :) Antingen innan EM i Göteborg (vi ska vara borta hela veckan) eller efter det.

Avslutar ni ridpassen när hästen känns bra eller pushar ni lite extra för att bygga mer muskler? Tänker att hästen inte utvecklas om man aldrig kämpar lite extra efter att den börjar bli trött, hoppas ni förstår hur jag menar :) Det varierar lite från pass till pass och häst till häst skulle jag säga. Boppen är så ambitiös och jag märker sällan på honom när han börjar bli trött, så han går ganska lätt att pusha lite extra, men jag försöker alltid hålla det på en bra nivå så vi kommer förbi comfort zonen utan att han blir utmattad. Tage däremot är så känslig och oambitiös så han är det viktigare att hålla motiverad när vi väl rider på banan (där han lätt tappar framåtbjudningen) och istället rida kortare/intensivare pass. Ute i skogen vid exempelvis konditionsträning brukar vi däremot pusha hästarna ordentligt även om vi märker att de har blivit trötta.

 
/ Emma 
Kommentarer
Sofi säger:

Skulle ni inte kunna göra ett sammarbete tillsammans med Equestrian Stockholm? Att man skulle få rabattkod där.

Svar: Du/ni får gärna maila dem och skicka den förfrågan :) Vi har redan delat ut vårt visitkort under horse show och berättat om oss men inte fått något svar nämligen.
Emma & Anna Elfstrand

2017-08-03 | 10:12:03
Anonym säger:

När jag tog hål i öronen red jag dagen efter och mockade och höll på. Kände inte av någonting och hålen blev inte infekterade, gäller bara att man tvättar hålen noga när man är klar i stallet.

2017-08-04 | 16:34:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: