Svar på söndagsfrågor

Har ni märkt på hästarna att de har blivit äldre nu? T.ex längre igångskrittning eller stelare?
Ja lite har vi allt märkt! Boppen känns mer mjuk än Tage dock, men så har det alltid varit. Tage har en del kroppsliga begränsningar, så det är inget konstigt. 

Finns de personer som blandar ihop er?
Haha, japp! Typ hela tiden skulle jag säga. Nej men det var värre när vi var yngre faktiskt. Jag lyssnar lika bra när någon ropar på Emma som på Anna eftersom jag blivit kallad Emma så många gånger ;)

Hur ofta kör ni tipstorsdag?
Vi kör det lite då och då, har inget satt schema för det :)

Till Emma:har du någon kille på g och hur tänker du om det i framtiden? ❤️ 
Jag har ingen på G, problemet är att jag är så sjukt kräsen, hehe ;) Det vore såklart trevligt att hitta någon som faller mig i smaken!

Till Anna:kommer vi få följa med när du provar klänningar till bröllopet och sånt fix till bröllopet, och kommer ni filma bröllopet? ❤️
Ja, jag tror ni kommer få följa med på lite förberedelser inför bröllopet men jag tror inte vi kommer att filma bröllopet tyvärr! 

Undrar hur ni ser på det här med liniment till hästarna? Använder ni det och vilken sort i så fall?
Vi har använt det i perioder och då har vi faktiskt märkt skillnad, de blir mjukare i kroppen. Jag tror det heter blue liniment som vi använder oss av!
 

Hur förbereder ni er inför en tävling? 
Vi förbereder oss väl egentligen inte mer än att vi packar, putsar, tvättar hästarna och planerar ridningen efter när tävlingen är så de inte får en stenhård uteritt dagen innan tävling och sådär. Vi tränar alltid varierat, så vi ändrar ingenting direkt förutom att vi kanske lägger in något mer dressyrpass om det är dressyrtävling som väntar :) 

Hur planerat ni era uteritter? Eller rättare sagt hur blir dom? Gör ni mycket halter ute, galoppfattningar osv?
När vi rider ut så rider vi antingen en joggingrunda, klättring i skogen eller kondition. När vi joggar så brukar de gå i alla gångarter, men vi brukar sällan göra halter och sådär. Däremot så rider vi en del skänkelvikningar, rakriktning, skolor och sådär under joggpassen! När vi är och klättrar så brukar vi jogga litegrann innan och sen klättrar vi på ett ställe i skogen, bara skritt. När vi konditionstränar så skrittar vi fram och travar fram till själva "konditionsplatsen" och väl där så varvar vi galopp med några skrittpauser för att sedan trava av och skritta av hemåt igen.

Ska ni till elmia Horse show?
Vi hoppas på det! :)

Finns det dagar när ni ibland önskar att ni inte hade era hästar för att ni kanske inte kan vara lika spontana och göra grejer? 
Faktiskt aldrig! Vi har turen som har en hästintresserad pappa som gärna tar hästarna om vi åker iväg. Sen älskar vi våra hästar, så det är sällan som vi är iväg längre perioder, hehe. 

Vilka konserter har ni varit på?
Vi har varit på 30 Seconds To Mars 2013 som var heeelt fantastiskt! Hoppas på att få se dem igen. Sen har vi varit på Ola Svensson 2005. Jag har också sett ett gäng konserter i Konserthuset i Vara, både privat och med skolan. Bland annat Jill Johnsson för typ hundra år sen.
Emma har varit på Roxette 2011- Sen har Emma varit på lite Idolfinaler och vi båda har varit på typ Rix FM-festivaler, men det räknas väl knappt? ;) Vi är nog inga direkta konsertmänniskor, men det hade varit dröm att få se Sia live. Jag hade gärna sett Zara Larsson också!

Nu när det tröskas överallt, brukar ni rida med era hästar på stubbåkrarna? Isåfall brukar ni låta hästarna få springa på hur snabbt dom vill (inom kontrollerade förhållanden) eller bestämmer ni hur snabbt de får springa och vad tycker hästarna om det? :)
Yes, de brukar få galoppera på ordentligt om underlaget tillåter! Tage tycker det är skitkul och är jättesnabb. En gång när jag och pappa red Abbe och Tage så red pappa iväg i full fart med Abbe vilket jag inte var beredd på alls så Tage började bocka, haha! 

Kommer ni komma på sthlm horse show & i så fall kommer ni ha en fanträff? Hade varit såå kul❤️
Vi vet inte än! Men vi kommer såklart informera om vi åker upp till Stockholm :)
 
 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: