När man letar häst

Hej Emma och Anna, själv är jag en tjej på 13 år som har suttit på en häst innan jag kunde gå. Har en mamma som har tävlat mycket inom ridsport men nu letar jag en liten häst att tävla hoppning på. Min fråga är, vad tycker ni att man ska leta på hos hästar när man köper dem? Vad är viktigt för er osv :)

Hej, vad kul med hästköp!
Det absolut viktigaste enligt oss är lynnet på hästen. Det vill säga att den ska vara snäll! Det är prio ett för oss. Eftersom vi är hobbyryttare och vill ha roligt med hästen så vill vi inte ha en häst som är sur, krånglar mycket när man rider och sådär.

Sen beror det lite på ålder, men antingen så kikar vi på hur hästen rör sig/hoppar(som när vi köpte Abbe) eller vad hästen ger för känsla(som med Tage och Boppen). Eftersom Abbe inte var så mycket riden när vi köpte honom så fick varken jag eller Emma en toppenbra känsla men han hade potential i sina gångarter så då tyckte vi det var värt att köpa honom ändå, speciellt eftersom planen var att utbilda honom och sen sälja. Med Tage och Boppen var känslan superviktig! Vi kände att det verkligen klickade på provridningen, så då kände vi att det var rätt :) Man ska lita på sin magkänsla! Ofta kan det vara bra att låta en tränare kika också, men en av våra dåvarande tränare avrådde oss från att köpa Boppen för att det "gick att hitta en bättre häst än honom". Vi struntade blankt i vad vår tränare sa eftersom både jag, Emma och pappa kände oss så himla trygga med Boppen. Vi är väldigt glada att vi köpte honom, världens bästa läromästare ♥ 

Lycka till med hästletandet och hästköp! :) 

Emma och Tage den dagen vi fick hem honom, för över 10 år sedan nu.
Och Boppen när vi hämtade hem honom. Över 7 år sedan ♥
/ Anna
Kommentarer
Mamma Bettan säger:

Vilka snygga döttrar ;)

2017-08-22 | 18:47:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: