Lite lång men fin

Hej allihopa! Idag tränade jag mitt första gympass på evigheter (känns det som) i förmiddags. Jag har nog gymmat två gånger under hela juli eftersom jag varit ute och flängt så mycket, plus att gymmet har sommaröppettider som inte riktigt har passat alla dagar. Skönt att kunna dra igång ordentligt igen nästa vecka, och jag tjuvstartade lite idag med ett överkroppspass. Kan säga som så att jag redan har träningsvärk... Jag som aldrig brukar känna av träningsvärk i axlar och rygg, haha. Då vet jag att jag är mer otränad än vanligt antar jag ;)

Idag fick jag rida sent då det kom världens åsk- och regnskur under eftermiddagen och kvällen. När den drog förbi blev det riktigt fint väder och jag red ett dressyrpass på Bopps i paddocken. Det gick helt okej. Han var lite trött idag märkte jag. Delvis pga att han kändes lång i kroppen och inte framme för skänkeln, men också pga att han protesterade lite ibland. När han tycker att jag pressar honom för mycket så ställer han sig antingen lite smått på bakbenen och småstegrar/backar, eller så börjar han ruska massor på öronen, haha. Det ser ganska gulligt ut, och han visar tydligt när gränsen är nådd. Då får jag backa några steg helt enkelt, och då går det fint igen.

Jag försökte samla ihop honom ganska bra idag trots att han inte hade superbra dagsform, och mot slutet gick det ganska bra. En positiv grej är att han börjar bli mer liksidig nu, och att bytena var riktigt rena och fina, även när jag bytte rakt på medellinjen. Jag jobbade mestadels med samling, byten, övergångar och skolor idag, för att verkligen kunna rida ihop den långa kroppen. Bopps kämpade på så fint han kunde med tanke på dagsformen, och jag red helt okej jag med :) 

Söt som socker

/ Emma 
Kommentarer
Anonym säger:

Har ni något grymt tips inför framridning på dressyrtävling? Till exempel enklare övningar eller liknande, är i behov av inspiration 🙈

2017-08-02 | 22:07:21
Anonym säger:

Vad menar man igentligen när man säger att en häst är lång eller kort i formen?

Svar: När hästen är lång så blir hela kroppen mindre "ihop", halsen är längre och ryggen får stretchas ut. Så kan vi rida hästarna medvetet, men ibland vill vi snarare få ihop kroppen så att även halsen komprimeras och hästen jobbar mer med magmusklerna och har ett ordentligt tryck och vinkling i bakbenen. Detta blir svårare de dagar som hästen naturligt är lång i kroppen/formen :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-08-03 | 08:16:46
Anonym säger:

Vi hade ett åskväder på måndag/tisdag och det slutade med 1h utan ström, det var så mysigt

2017-08-03 | 08:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: