Att packa inför tävling

Vi fick en förfrågan om inte vi kunde skriva ett inlägg med vad man behöver packa med sig till tävling och lite tips kring det, och självklart kan vi det! Nu tänker jag på endagarstävlingar, eftersom det är det som vi är ute på. 

Till hästen: 
- Sadel
- Sadelgjord
- Eventuell padd under sadeln
- Schabrak
- Förbygel/andra hjälptyglar
- Träns
- Nummerlapp
- Benskydd
- Ridtäcke
- Borstar
- Hö och eventuellt kraftfoder
- Hinkar
- Dunk med vatten
- Pall
- Pass/vaccinationsintyg

Det är detta som vi packar med oss till hästen på tävling! Oftast, när det är hopptävling, så brukar vi ta på benskydden under transportskydden hemma i stallet innan vi åker. Det är ett bra tips, eftersom hästen kanske kan bli lite trippig på tävling och då är det skönt att slippa tänka på att ta på benskydden. Vi brukar också ta med vatten i en större vattendunk(tänk er typ bensindunk, fast vatten då hehe) eftersom hästarna ofta dricker bättre när det är deras eget vatten. Nu dricker våra hästar sällan på tävling, men man måste givetvis kunna erbjuda dem. Dock finns det såklart vatten på tävlingsplatsen, men jag tycker det är smidigt att ha med sig eget för då slipper man släpa på hinkar och grejer. Ridtäcke har vi bara på om det är kallt ute. Vi tar också alltid med oss pall(förutom där vi vet att det finns bra pallar/ramper) eftersom Boppen är så stor, hehe.

Till ryttaren:
- Hjälm
- Säkerhetsväst
- Kavaj
- Stövlar
- Sporrar
- Spö
- Handskar
- Kameror
- Plånbok och telefon
- Mat och vatten

Vi tar alltid på oss vita ridbyxor och skjorta hemma, så detta är vad vi packar med oss. Mat tycker jag är smidigt att ha med sig! Då får man vad man vill ha, och det är inte alla tävlingsplatser som erbjuder bra mat tyvärr. Vet man om att de gör det kan man såklart skippa att ha med sig egen mat, men det blir dessutom billigare om man fixar något hemma. Vattenflaska är superbra att ha med sig, speciellt när det är sommar och varmt ute. 

Så, det är detta som vi har med oss på tävling! Vi har med oss det nödvändigaste, men sen kan man säkert packa en himla massa mer. I början när vi tävlade så hade vi med oss extra sadelgjord, tyglar, träns och hela det köret men det skippar vi nu. Ofta finns det som tur är snälla tävlingskompisar/arrangörer som hjälper en om man nu råkat glömma något eller om något går sönder. Silvertejp kan dock vara bra att ha liggandes i ryktlådan, för det är bra att tejpa ihop typ trasiga stövlar med ;) Ett sista tips är att skriva ner en packlista i mobilen så man alltid har listan med sig. Så enkelt att bara sätta en bock för vad man packat ner, så glömmer man ingenting.

 
Vad har ni med er på tävling? Ni kanske har något riktigt bra tips? :)

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

En viktig sak att ha med på tävling, hästen

Svar: Haha ja, den har vi inte glömt än i alla fall ;)
Emma & Anna Elfstrand

2017-08-29 | 13:27:06
Ellen säger:

Jag tycker att våtservetter är toppen att ha med sig! Kan användas till typ allt! Torka av hästens mule, putsa stövlarna, torka av bettet/tränset efter man ridit osv.. :)

Svar: Smart :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-08-29 | 16:30:41
Anonym säger:

Packlista Meeting!
Häst:
Sadel✅
Kandar✅
Träns✅
Benskydd✅
Benlindor✅
Paddar ben och sadel✅
Boots✅
Schabrak✅
Täcken✅
Grimma✅
Grimskaft✅
Borstar
Sadelgjord ✅
Svampar✅
Svettskrapa✅
Schampoo✅

Stall:
Krubba✅
Vattenhink✅
Krokar✅
Boxgardin✅
Pall✅

Mat:
Hö✅
Hippolyt✅
Hästgodis✅

Övrigt:
Nummerlapp✅
Snoddar✅
Handduk✅
Mirakeltrasa✅
Pass✅
Babyservetter✅

Till mig:
Stövlar✅
Hjälm✅
Kavaj✅
Handskar✅
Hår rosett✅
Sporrar✅
Spö✅
Vita ridbyxor✅
Vit topp✅

2017-08-29 | 17:54:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: