Resultat lok dressyr Tämta

Nu är vi hemma från Tämta, och jag tänkte ta och göra en uppdatering om hur det har gått!

Först och främst kan jag säga att jag valde att utgå med Tagis idag innan jag ens hade startat. Han var kanonfin inne i ridhuset som hade fiberunderlag, men blev öm i tassarna inne på tävlingsbanan sedan (gruspaddock). Då kände jag inte att det hade varit värt att trycka runt honom bara för att, utan vi utgick istället för han visade tydligt att han inte ville gå där. Tråkigt, men skönt att han gick så bra i ridhuset ändå där jag fick kanonkänsla. Även när jag travade av efteråt var han riktigt fin, och blev en helt annan häst! Anna strök sig därför med Tage till LA:n som ni säkert förstår. Så irriterande att TR inte tillåter barfotaskor på dressyrtävling, men vad ska man göra?


Boppen däremot kändes fräsch idag! Anna red LB:1 och han var så himla fin! Jag är så stolt över hur bra hon red och hur bra han skötte sig. Han var stabil och avslappnad hela programmet och gjorde allt utan någon miss. Dagens domare hade dock en annan åsikt och de slutade på drygt 58%. Helt sjukt enligt min mening! Jag tycker att Anna fick till en snäppet bättre ritt än min på Boppen i Essunga, och då fick jag 65% och blev placerad. Jag hade dömt dem på kanske 66-67% idag, men tyvärr är ju inte jag dressyrdomare, haha ;) 

I LA:1 red jag och då kändes han ganska fin på framridningen. Lite lång och tung till en början, men jag fick ihop honom bra lagom tills vi skulle in på banan. Tyvärr fick då Tage för sig att han skulle gnägga på Boppen under hela programmet, vilket såklart resulterade i att Boppen skulle gnägga tillbaks hela tiden. Han var inte så koncentrerad med andra ord, utan tappade framåtbjudningen och stabiliteten som han hade på framridningen. Tråkigt, men jag gjorde mitt bästa utifrån situationen och är nöjd med mig själv och min ridning. Vi fick ändå ingen större miss, och skritten blev faktiskt det som vi fick bäst på idag. En vinst bara det! Återigen hamnade Boppen på 58-59% i den här klassen, och jag är en smula chockad över att vi kom upp i så "höga" poäng av domaren ;) 

Jag och Anna är såklart besvikna på resultatet idag, men ändå nöjda med oss själva och hästarna. Vi gjorde vårt bästa och kan inte hjälpa hur domare dömer. Jag tycker att jag brukar förstå de flesta domares bedömningar, men den här domaren tycker jag dömde väldigt konstigt och premierade grejer som jag aldrig hade premierat själv. Det är bara att låta bli att anmäla sig till tävlingar där hen dömer i framtiden, helt enkelt! 

 
Film kommer upp på youtube imorgon!

/ Emma


Mot Tämta!

Ganska så exakt nu så borde vår transport rulla mot Tämta för dagens tävling. Ifall Tage känns fräsch på plats (han var ömfotad igår här hemma) så kommer vi rida dessa klasser med killarna:

Emma: Tage LB:1 och Boppen LA:1
Anna: Boppen LB:1 och Tage LA:1.

Vi kör alltså på lite hästbyte i första klassen vilket ska bli spännande. Anna har aldrig tävlat dressyr på Boppen, och jag har inte tävlat Tage sen kanske... 2011? Väldigt längesedan i alla fall! Jag tycker fortfarande han är sjukt jobbig att rida (i alla fall i galoppen som jag inte alls får till) och rider honom verkligen inte lika bra som Anna, men det är bara en kul grej och det får gå som det går :) Anna känner sig nog mer hemma på Boppen än vad jag gör på Tage, men han blir ju ganska annorlunda (spänd) på dressyrtävling så hon kommer få anpassa sig till det också, haha ;) 

Grabbarna i Tämta för två år sedan!

/ Emma