Svar på frågor del 1

Hur långa tycker ni att man ska vara för att gå över till häst, från ponny? Vi tycker inte att det finns någon speciell längd utan det får man känna själv. Vissa hästar bär upp mer längd än andra, och som ryttare ska det kännas bekvämt att rida ponny/storhäst. Sen handlar det såklart om vana också. Ifall du är van vid att rida ponny kommer det kännas konstigt att rida storhäst i början. Eftersom jag är van vid Boppen nu skulle jag nog känna mig ganska lång för en d-ponny, även om jag egentligen inte är "för lång".

Om hööks skulle fråga om dom skulle få göra en sponsrad video med er skulle ni sagt ja då? Ja vi brukar tacka ja till de företag som vi tycker är relevanta för vår kanal/blogg :)

Varför köper ni dyra/fina grejer till er/hästarna? Det är inget fel med det men det vore kul och veta varför♥ Haha, ja egentligen bryr ju sig inte hästarna om vad de har på sig rent utseende- och pengamässigt :) Numera köper vi oftast inte så mycket grejer, men om vi köper något dyrare är det mer för vår egen skull, att vi unnar oss att lägga lite extra pengar på en viss grej liksom :)

Vad gillar ni för slags tyglar mest? Helt klart vanliga vävribbstyglar! Till skillnad från så många andra så hatar vi gummityglar, haha.

Brukar ni halloweenpynta stallet? Nej det brukar vi inte göra :)

Vill ni lägga till nåt mer till er gård eller känner ni er rätt färdiga? Vi känner oss ganska färdiga, men ska se till att fixa en till paddock att ha framhoppning i till nästa års pay and jumps!

Vurderer dere å farge håret deres snart? Vi båda började ljusa upp håret för snart ett år sedan, och som det ser ut nu kommer vi fortsätta med det. Anna är nöjd med sin färg hon har nu, men nästa gång jag ska till frisören (om drygt en månad) ska jag göra mitt lite ljusare och kallare i tonen :)

Har ni alltid ridit med magplatta? Just till hoppsadel så var det nog väldigt längesedan vi köpte något annat än magplatta! 

Någon hårfärg ni aldrig skulle kunna ha? Det finns nog många hårfärger vi inte skulle kunna ha! Jag har med åren provat alla "vanliga" färger (dvs från ljusblond till svart och även rött) och Anna har också provat på det mesta förutom riktigt ljust blont. Jag skulle inte kunna tänka mig någon annan hårfärg permanent än blond -  ljus/mellanbrun. Hur snyggt jag än tycker det är med kallt rött eller riktigt mörkt hår så har jag tyvärr fått inse att jag inte passar i de färgerna (Anna passar mycket bättre i det). 

Roligaste hästnamn ni hört? På tävling för några år sedan var det en häst som hette "Hållidej" (som jag antar uttalas "holiday). Det tyckte vi var gulligt och roligt :)

Skulle ni hellre köpa en häst som bockar ofta, men är jätteduktig i hoppningen, eller en supersnäll häst som inte vågar hoppa? Svårt att säga eftersom vi inte vet varför hästen bockar (är det pga olat, att den har ont eller är glad, liksom). Detsamma gäller hoppningen. Varför vågar den inte hoppa? Abbe var väldigt osäker på bommar/hinder i början, men det var för att han inte förstod vad som menades då han var så orutinerad. När han hade kommit igång med hoppningen så hoppade han ju allt. 

Var är era barfota skot ifrån? Finns dom att få utprovade i hela landet? Vad kostar det? De är av märket Equine Fusion och både skorna och utprovare hittas på viahov.se :) Jag vet att det finns utprovare på flera ställen i landet, men i Norrland är det svårare att få tag i utprovare.

Planer för framtiden? Privat och för hästeriet? Med hästeriet kör vi på med enbart Tage och Boppen till våren. Vi satsar på att få upp båda två i tävlingskondition igen asap :) Privat ska vi bara köra på som vi gör nu. Jobba och ha kul :)

Har ni provat westernridning? Nej faktiskt inte, men planen är att göra det i ett avsnitt av Elfstrands testar så småningom :)

 
/ Emma
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: