Vilodag

Idag har hästarna fått sig en vilodag, men vi har inte vilat för det ;) Det blev både klippning och putsning av all läderutrustning istället. Skönt att ha det gjort! Det kommer komma film på detta nästa vecka när vi har vår vloggvecka, yäy! :D 

Mina älskade små missar har blivit kastrerade idag! Mamma var så snäll och körde dem till veterinären eftersom både jag och Samuel jobbade, men de hade skött sig så bra så. Jag tog med bägge katterna i var sin bur till Vara så tog mamma över dem sen, men de avskyr att åka bil och jamar sååå högt :( Får ont i hjärtat då <3 De båda mår bra och allt har gått fint, så det känns skönt! Nu får de vara inne i 10 dagar och sen får de vara ute igen. En liten rolig grej är att Iris vägde 3,5kg och Bosse 4,8(!!!). Veterinären hade sagt att vi nog borde hålla igen maten lite på honom, och tro mig, vi försöker ;) Matvrak är vad han är, haha. Får hålla ännu mer koll nu när han är kastrerad!

 
Våra söta knäppisar <3

/ Anna

Svar på frågor del 1

Hur var hästen att rida (Oscar i stjärnstafetten)?
Han var väldigt härlig! Lite småseg, men lyssnade ändå bra framåt tycker jag. Ritkigt härlig galopp och sköna språng. Hade lätt kunnat tänka mig att hoppa honom "på riktigt" och inte i jeans, ridskor och korta strumpor haha ;) Trygg kändes han, en riktig Anna-häst faktiskt!

Hur lång tid tar det att åka till er från Sthlm?
Det tar ungefär 3h från Herrljunga med tåg och då har vi 20 minuter dit med. Ungefär 4-5h med bil :) 

Vad tycker ni är det mysigaste med varje årstid?
Sommaren: Alla ljumma sommarkvällar när man slipper ha jacka. Underbart!
Hösten: De fina färgerna och att det är helt perfekt ridväder enligt mig.
Vintern: Att det är sååå mysigt att tända massa levande ljus, brasor och gosa i soffan under en filt. Gärna med varm choklad i handen också!
Våren: Att det blir ljusare på kvällarna och jag älskar känslan när knopparna börjar slå ut på träden. Mys!

Vilka nosgrimmor tycker ni är snyggast / fulast? (även fast ni inte använder de)
Tycker att engelsk nosgrimma och pullarnosgrimma är snyggast! Ogillar remontnosgrimma, vet inte varför men det har aldrig fallit mig i smaken.

Har ni något favorit klädes märke på vardags kläder? <33
Vi handlar uteslutet budgetkläder. H&M, Gina tricot, Bik Bok, Vila, JC osv. På nätet är det nelly.com som gäller för oss, och de har massor av fina kläder till bra priser tycker vi :) 

Hei, så i et annet innlegg at dere salter ridebanen deres, hvordan salt bruker dere og hvordan gjør dere det ?
Ja, det stämmer! Vi använder oss av vanligt tösalt. Vi sprider ut det med konstgödselspridare och sen harvar vi ner det en liten bit :) 

Var det Anna eller Malin som tog priserna från sihs?
Det var hästägaren som fick rosett och sådant :) Jag fick blommor och en liten "goodiebag". Fick alltså inte paketet så jag vet inte vad det innehöll hehe, såg att några frågade det ;)

Hva synes dere om hesterasen ardenner?
Så himla fina och pampiga hästar! Har tyvärr inte ridit någon renrasig ardenner än, men en av mina favorithästar var ardenner/halvblod på ridskolan. Hon var en fantastisk häst, sjukt mycket viljestyrka men riktigt härlig :) 

Sally, hästen jag pratade om i frågan ovan :)

/ Anna

SIHS - vlogg

Hej allihopa! Här kommer vår egen vlogg från SIHS som vi filmade på lördagen, förutom eftersnacket som filmades på söndagen. Imorgon kommer jag lägga ut tredje delen av vår webbtv-serie här på bloggen, som också är filmad från Stockholm :) Det blir mycket SIHS-uppdatering nu, men vi hoppas att ni gillar det! / Emma