Kvällsuteritt

Idag har det varit superfint och härligt väder på schlätta. Jag passade på att jobba utomhus i solen varvat med att lyssna på poddar när jag solade framsidan. På grund av värmen väntade vi tills ikväll med att rida. Egentligen skulle pappa följt med också så alla tre skulle komma ut, men det drog över på jobbet så jag och Anna red ut själva. Tage och Boppen blev det som fick jogga och så rider jag Abbe imorgon istället. Båda två var superpigga, trots värmen. Den sista galoppen hem var de extremt pigga med tryck i bakkärran, haha. 

Nu blir det lite kvällschill framför TV:n och redan imorgon kommer filmen på vår nya transport upp här på bloggen. Roligt va? :)

Sötkillarna idag ♥
 
/ Emma

Vinrött

Jag fullkomligt älskar vinrött i hästvärlden! Allra helst i kombination med guld, mums.

(Schabrak - Equiline, kavaj - Three horses, ridbyxa - HV Polo, tröja - Horze)

Vi äger några schabrak som är vinröda, men annars är det inte mycket i vår garderob som är vinrött tyvärr. Jag hade väldigt gärna haft en kavaj i vinrött, kanske till och med tillsammans med en vinröd sammetshjälm. Drömma går ju... ;) Sen älskar jag vinrött på det mesta, så som ridbyxor och tröjor. Det är classy, men ändå inte det "helt vanliga" som brunt, svart och marinblått.

Vad tycker ni om vinrött? Bu eller bä? :)

/ Anna

Svar på frågor del 2

Här kommer sista omgången frågesvar för denna gång. Sök i bloggen om ni inte fick svar på er fråga :)

Varför rider alltid emma abbe mer? i alla kvällsinlägg om dagens ridning så brukar ju alltid emma rida Abbe, och Anna Boppen mer än emma osv. 
Det har blivit så eftersom jag har tävlat honom nu och därför behöver träna honom mer. Anna kommer rida honom mer innan hon ska tävla, osv! Sen tycker nog jag att han är lite roligare att rida än vad Anna tycker också ;)

Om ni hittade en jätte fin kläning men ni visste att en av era hästar behövde ett nytt täcke. Och ni var tvungna att välja en av dom. Vad skulle ni prioritera först? Självklart ett nytt täcke till hästen, men vi hade antagligen köpt båda två ;)

Vilken av era hästar tycker ni har finast teckning i ansiktet? Tage, för han har så speciell teckning, men även Abbes är väldigt fin tycker jag :)

Har ni något tips på vad man kan göra när hästen tar upp huvudet när man gör övergångar? Har för mig att Abbe gjorde så ibörjan hos er? Det stämmer och han kan fortfarande göra det i exempelvis galoppfattningar. Oftast kör de upp huvudet för att de inte är tillräckligt starka ännu, så det är bara att träna vidare så kommer problemet lösa sig på sikt. Däremot tycker jag att en "quick fix" är att röra mjukt på fingrarna (inte händerna) i övergångarna, samtidigt som du har sviktande, mjuka händer/armar. Då brukar hästen hålla kvar huvudets position bättre. Och glöm inte heller att driva i övergångarna så bakbenen hänger med också :)

Vilket är ert favorit märke på täcken? Hmm, jag vet inte om vi har något favoritmärke egentligen, utan vi köper täcken från många olika märken och har inte hittat något direkt favvomärke ännu!

Hur långt mellanrum är det mellan stolparna på ert ridbane staket? Oj, bra fråga! Jag vet inte exakt men skulle tippa på runt 5 meter :)

Var det svårt att anlägga en ridbana tyckte ni? Nej för vår del var det inte så svårt då vi inte har behövt göra så mycket. Vi har sandjord i våra marker, och just ridbanan är lagt där det enbart låg sand tidigare (de tidigare ägarna använde det stället som "ridbana"), så vi har inte behövt dränera något utan har enbart naturlig dränering. Det vi behövde göra var att lägga på grus och fixa staket :)

Skulle ni någon gång i framtiden vilja föda upp ett föl? Det hade varit väldigt roligt och spännande, så kanske det :) 

Var det stor en omställning att flytta till hästgård tyckte ni? Vi har just nu vår häst inhyrd i ett stall men har köpt en hästgård som vi flyttar till i sommar. Vilka positiva och negativa saker finns det med att ha sina hästar hemma enligt er? Nej, faktiskt inte! Vi har bara sett positiva förändringar med att flytta till gården. Det enda negativa är väl att man är väldigt bunden till hästarna/gården, och att det alltid måste finnas någon på plats, men det är inte ett problem för oss som har pappa till hjälp ifall vi är iväg. Det är så mycket mer praktiskt att ha hästarna hemma enligt mig!

Hur lärde ni abbe (antar att boppen och Tage kunde innan) att byta galopp över hinderna? Gör ni några speciella hjälper över hindret? Jag brukar i ärlighetens namn inte tänka så mycket på detta när jag rider. Oftast landar hästarna i rätt galopp om jag själv/hästen är i balans över hindret, och om jag som ryttare förbereder hästen i landningen. Om inte, så är det bara att byta galopp efteråt :) Det viktigaste är att inte vika sig i midjan åt "fel" håll så man lägger vikten utåt, då kommer hästen garanterat landa i fel galopp.

Vem av era hästar har bäst gångarter? Abbe! Och jag är säker på att de kommer bli ännu bätte med mer styrka och balans :)

Hittade en riktigt gammal bild på mig och Bopps!
 
/ Emma