Svar på frågor del 1

Här kommer första delen med frågesvar! Observera att vi endast kommer svara på frågor vi vet att vi inte har svarat på förut. Kika i arkivet eller sök i bloggen om era frågor inte kommit med efter veckans frågesvar :)

Vad är den galnaste Tage, Boppen och Abbe någonsin gjort? 
Hmm, Tage har lagt sig ner med Anna på ryggen en gång, haha. Annars har nog ingen gjort något supergalet vad jag kan komma på.

Är det av någon speciell anledning man inte har fått se eran gödselstack? Jag tror att ni har sett den i bakgrunden på en himla massa bilder :) Det "vardagliga" gödslet förvaras i hjullastarens skopa och sen transporteras detta till vår stora gödselhög.

Vad har ni för telefoner? Anna har en iphone 5s och jag har en Samsung galaxy alpha. Kommer aldrig byta ifrån Samsung. De är så jäkla bra! Anna är inte nöjd med sin iphone och ska byta tillbaks till Samsung asap :)

Vad tycker ni om bruna ridstövlar till svart sadel? Det kan vara riktigt snyggt om matchningen är genomtänkt och det bruna går i samma nyans :) 

Tröttnar ni aldrig på de ni gör? Nu menar jag alltså med hästarna ;) Alltså blir det aldrig långtråkigt med samma hästar, som man gör samma saker med 24/7? Faktiskt inte! Snarare blir vi otroligt uttråkade de perioder vi inte rider (typ nu när jag har haft hjärnskakning). Självklart finns det perioder som motivationen är lägre, men överlag är det jäkligt kul att få jobba varje dag med våra underbara och unika kompisar :)

Vad tänker ni kring hjälptyglar? Bra/dåligt, behöver någon av era hästar det? Kort och gott: dåligt om de används för att få hästen att arbeta i en annorlunda form, eftersom det enda hjälptyglar gör är att tvinga hästen till ett annat läge på huvudet. Vi kan dock förstå de som använder hjälptyglar i perioder som en "säkerhetslina" på sina hästar, men det är inget vi någonsin har behövt göra på våra. 

Har ni vattenkopp/hink i er lösdrift eller har ni bara en hink vid ingången? Vi har bara en vattenhink vid ingången (i båda hagarna) :) På vintern en elektrisk sådan så hästarna alltid har ljummet vatten tillgängligt!

Vad kostar en ridlektion för er? Det är olika beroende på vad det är för lektion och vart den hålls. Maila elfstrands@hotmail.com om du är intresserad av att träna för mig!

Hur långa brukar era ridpass vara? Våra pass på banan brukar vara 40-50 minuter långa. Våra pass i skogen brukar vara 40-60 minuter långa :) Med undantag såklart!

Hej. Har ni tips på hur man kan göra för att få ihop lite extra poäng på dressyrbanan? Lite tips att tänka på under ritten? Första gången ni tävlade på klubbtävlingar, var ni nervösa? Hur hanterade ni det? Tänkte ni på resultatet, att slå era vänner? Rid ordentliga vägar och visa tydliga övergångar. Om de till exempel är en längning i mellantrav snett igenom, korta upp traven litegrann i hörnet och öka traven direkt från första bokstaven till sista bokstaven, gör då en tydlig övergång tillbaks till mellantrav. Rid volterna och de andra rörelserna exakt så stora de ska vara osv. Ja vi var nog ganska nervösa då. I alla fall mer nervösa än vad vi är nu! Jag tror att resultatet var lite viktigare för oss på den tiden, eftersom vi inte jobbade långsiktigt med våra egna hästar på samma sätt utan red ridskolehästar och såklart ville glänsa lite extra. Det enda sättet att bli av med nervositet är att tävla ofta. Då blir det inte en lika big deal när man väl gör det. Än idag kan jag bli lite nervös om jag inte har tävlat på ett tag, medan jag inte är något nervös när jag har gjort det mycket i perioder. Knepet är i alla fall att alltid fokusera på ridningen (hur du ska rida), och inget annat! 
 
 
/ Emma
 
Kommentarer
Anonym säger:

Vem tycker ni har varit bäst i mello?

2016-02-29 | 18:39:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: