Dagens tävling

Hej allesammans! Idag har det varit väldigt mycket känslor på tävlingen kan jag säga, haha. Ibland sätter jag tyvärr alldeles för mycket press på mig själv, och då blir det pannkaka. Så då kanske ni förstår att det inte gick toppenbra idag.

I 95cm-klassen så utgick jag efter att ha hoppat 6 hinder. Han var så otroligt spänd, jag förstod inte att det var min tur så jag var tvungen att rida in på banan och börja direkt(klantigt gjort) och då glömde jag av hur man egentligen ska rida. Det blev ett stopp på första hindret, och sen gick det väl lite bättre men han var verkligen helt galet spänd så därför kändes det bättre att utgå. Var så otroligt arg och besviken på mig själv efter denna klassen så det finns inte, tårarna bara sprutade som de alltid gör när jag är arg haha..

I 1 meter så tänkte jag att "nu jäklar ska jag rida bra!" Dock var framhoppningen katastrofal. Inte dåligt upplägg alltså utan jag red helt katastrofalt. Hittade absolut inga avstånd, men till slut kom vi över en oxer på typ 75-80cm med helt okej känsla. Sen var det bara att gå in på banan och köra. Till den här klassen var jag inne på banan under tiden som ryttaren innan mig red sin bana så vi var två stycken liksom, och då hann jag också visa Boppen hela banan ordentligt. Han var mycket mindre spänd vilket var skönt, och över lag kändes 1-m mycket bättre. Dock fick vi ett stopp på tredje hindret för jag blev alldeles för plockig i handen. Bläääää, jag vet ju att jag ska rida framåt!! Så frustrerande när man vet vad man gör för fel, haha. Vi rev 6-e hindret också för jag gasade iväg honom lite väl, men hellre det än att plocka.

Resultaten blev alltså utesluten/utgick i 95cm och 11 fel i 1m för jag fick några tidsfel också.

Känns jävligt tråkigt med en sån här dålig tävling när förra gick så bra, men vad fasen. Det kan ju inte gå bra jämt. Nu är nästa tävling om tre veckor och då hinner vi(eller ja, jag) förhoppningsvis få in den där lagoma gasen igen. Det är så svårt när han är spänd för han lyssnar inte riktigt fram för skänkeln då, men jag måste såklart lära mig att rida honom även när han har sådana dagar och inte bara när han är snärtig och väldigt lätt att reglera. Nej, nog rabblat om detta nu, jag ska bryta ihop och komma igen! :) 

Såhär snygga var vi idag! Jag snodde Emmas rosa kavaj och så fick vårt nya set hänga med. Tyckte Boppen blev suuuuperfin i knoppar och luva! :')

/ Anna
Kommentarer
E säger:

Hej!
Jag har ett litet problem med en ponny som jag håller på att rida nu. Hon står på en ridskola och är väldigt ny där. Hon har bara varit en "skogsmulle" hos de som ägt henne förut. De red ut henne bara i skogen och det var en bedrift för dem om ponnyn travat några steg. Ridskolan hade egentligen tänkt henne som ett avelssto. Fast de lät mig rida på henne tillförst och vi konstaterade att hon hade ett superfint steg och de beslöt att ha henne som lektionsponny. Hon gick på nybörjarlektionerna (alltså 30min) och där ingår bara skritt, trav och halt. Där skötte hon sig mycket fint men i ungefär ett år nu har vi försökt med galoppfattningarna. Vi får galoppfattningarna att flyta på bara att hon sparkar bakut i fattningarna och också i galoppen. Det har hon alltid gjort när vi tränat och det blir lätt att man "halkar fram" när hon sparkar och inte kan sitta rakt upp och fortsätta att rida fram galoppen då. Min tränare säger att det bara är för att hon är ovan och inte har sin egen balans och att hon måste hitta bakbenen. Vi har varit överens om det och det är ju rätt logiskt. Fast nu har det gått 1 år och ingen förändring. Har ni några tips på övningar/hur jag ska rida?
Tack på förhand!

2016-04-30 | 16:17:37
Anonym säger:

Då vill jag säga till dig att Du är den av er två som jag tycker rider allra bäst! Bättre sits och hästarna går i en trevligare form. Sen att set skiter sig på en tävling då och då är bara att borsta av sig. Dock tycker jag att du borde ta den yngre hästen ut på mer dressyrtävlingar för du rider han bra!

2016-04-30 | 20:32:32
Emma säger:

Kommer det komma upp en video på tävlingsdagen?

2016-04-30 | 20:52:54
Anonym säger:

Vad fin han var i knoppar! :)
Tycker att du har kommit långt i hoppningen, du är jätte duktig!
Synd att det gick som det gick på denna tävlingen, men du tog dig igenom det så bra kämpat!!

2016-05-01 | 00:45:51
Louise säger:

Tråkigt att det inte gick så bra, men ser ändå upp till dig så himla mycket. Tycker det sett hur bra som helst ut de senaste tävlingarna/träningarna och du har sett mer självsäker ut i sadeln. Kan också verkligen känna igen det här med att huvudet tar över och man blir helt borta när man inte känner att man är förberedd eller har kontroll och helt plötsligt kan man knappt rida och man glömmer bort saker. Men det är också det som är så himla skönt med den här bloggen. Får alltid känslan av att andra bloggare flyger över hindren och sällan pratar om rädsla och osäkerhet. I flertal avseenden känns ni verkligen som utstickare.

Utöver det tycker jag att det var en skittråkig kommentar av anonym. Varför jämföra och skriva en kommentar som bygger på att samtidigt trycka ner någon annan? Vi tjejer och som också är syskon blir alldeles för ofta jämförda och det ska skapas någon tävling mellan oss utan att vi vill vara med på det själva.
Både Anna och Emma rider superbra och har precis som alla andra ryttare olika styrkor och svagheter!

Svar: Tack för din fina kommentar, blir så glad!! :)
Och jag håller verkligen med dig. Jag är så himla trött på att jag och Emma ständigt blir jämförda. Så onödig kommentar av den ovan. Kram på dig!
Emma & Anna Elfstrand

2016-05-01 | 04:04:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: