Effektiv onsdag

Idag har jag haft en effektiv onsdag. Dagen började jag med att fakturera + sammanställa ekonomin för september månads hästverksamhet och greja med blogg + youtube. Efter det blev det stallet. Abbe fick ett dressyrpass och sedan tog jag och Anna en tur ut i skogen med lite klättring på gammelgrabbarna. Efter lunchen begav jag mig in till Vara för att handla lite, lägga in film på datorn göra lite webtester på trafikskolan. Än så länge är det exakt samma typ av frågor som det var när jag tog b-kort för 6 år sedan, och trots att jag inte har någon sådan bok (har bara för BE) så har jag klarat alla tester hittills. Jag kommer ihåg det mesta, men sedan märker jag att det är vissa saker som har ändrats efter att jag tog körkort senast. Förutom detta har jag klippt ut en jäkla massa visitkort mellan varven också. Jag har nämligen fixat visitkort både för min konsultverksamhet och för mina och Annas sociala medier. Imorgon har jag tänkt åka ut för att dela ut visitkort och presentera min konsultverksamhet IRL för några företag här på schlätta. Är en smula nervös över detta då jag inte är någon "försäljartyp" egentligen, men jag är ju duktig på att prata och har god kompetens inom mina områden så det ska nog gå bra ändå :)

Hur som helst, ridningen gick riktigt bra idag! Vi filmade Abbe så den filmen kommer upp här imorgon :) Jag gjorde lite olika saker idag för att det skulle komma med på filmen. Bland annat flytta för skänkeln, en början till öppna, trav - halt - travövergång, galoppfattning från skritt och förvänd galopp. Sen klämde han in ett icke-planerat byte också som ni kommer få se på filmen, haha. Han kändes fin och positiv idag. Inte heller lika lång i galoppen som han har gjort de senaste dagarna, och formen/kontakten till bettet var också ganska stabil. När han bara får "springa runt" utan några större krav är han stabil, men i övergångarna och de svårare rörelserna blir han ostabilare såklart. Jag tycker i alla fall att han har utvecklats massor, och det tror jag ni kommer se imorgon också :) 

 
/ Emma

Boppen och spön

Det finns en sak som är lite lustig med Boppen, och det är att Anna och pappa kan rida med spö på honom, men inte jag! När jag ska få ett spö uppe från ryggen, eller om jag rider med spö blir han suuuperspänd och det känns nästan som om han får lite panik, medan Anna och pappa kan rida med kort spö utan problem. Jag har såklart aldrig slagit honom med spö, det skulle jag aldrig göra. Däremot tror jag att detta beteende kan bero på en liten "miss" första dagen jag skulle rida efter att vi fått hem honom. Antagligen är Boppen lite spörädd, i alla fall för långa spön. Jag satt upp och hade satt ett dressyrspö under sadeln eftersom jag skulle rida dressyr. När jag hade suttit upp och drog ut spöet fullkomligt skenade han runt i paddocken i panik. Jag förstod först inte varför han gjorde det, men när jag släppte spöet så stannade han med en gång. Lilla gubben då! Kanske kan det vara detta som sitter i än, och därför rider jag aldrig med spö på honom, även om det hade varit skönt att ha ibland de dagar han inte riktigt är framme för skänkeln.

Kort spö med Anna utan problem!
 
/ Emma