Hello snow

Inatt kom årets första snö till Varaslätta. Helt onödigt med tanke på att det är plusgrader och håller på att smälta bort. Tyvärr har det inte hunnit smälta i paddocken än, så det fick bli en vilodag till för hästarna. Det gör ingenting, för de har gått rätt hårt det senaste, så lite mikrovila är nog uppskattat hos dem. Imorgon är i alla fall planen att de ska få sig ett dressyrpass i paddocken, som förhoppningsvis är OK att rida i då. 

Nu ikväll ska bara jag och Anna chilla framför någon film på TV:n. Jag har inte ridit på två dagar så jag hade jättemycket myror i brallan förut, haha. Det känns konstigt att inte ha ridit på ett par dagar när man är van vid att rida minst en häst om dagen. 

Längtar så mycket tills den här godingen får komma ut på tävlingsbanan igen, så jag är himla taggad till att träna under vintern!
 
/ Emma

Jag erbjuder täckestvätt

För er västgötar som bor hyfsat nära oss kan jag meddela att jag numera erbjuder täckestvätt och tork! Eller, man får såklart tvätta vad man vill i vår maskin, men större hästprodukter får plats, så som täcken och schabrak. Torkning inomhus i varmt rum ingår.

Pris: 60 kr/maskin, inklusive moms.
Betalning sker enbart via faktura eller swish. Swishbetalning sker i samband med att täckena hämtas ut. Faktura skickas när täckena har hämtats ut, och denna har 7 dagars förfallodatum.

Är ni intresserade: Maila elfstrands@hotmail.com! Vi finns utanför Vara.

 
/ Emma

Film från i fredags

Här kommer äntligen filmen från fredagens hoppning med Abbe och Boppen. Jag rider först Abbe och sen rider Anna Boppen, och då får ni även se den riktigt fartfyllda avramlingen, haha ;) 

Jag var väldigt nöjd med Abbe eftersom det äntligen går att hoppa i galopp, men visst märks det fortfarande att han är väldigt grön och rätt obalanserad. Ibland funkar inte styrservon och bogen vill flyta ut i svängen, och ibland glömmer han att lyfta på benen. Jag är övertygad om att dessa problem kommer bli mycket bättre inom den kommande framtiden! Det är lite klurigt att hoppa honom då han blir lite lång och stark samtidigt som han inte är helt framme för skänkeln alla gånger, men i jämförelse med våra första hoppass är detta en extrem förbättring! Nu ser jag fram emot onsdagens hoppträning när jag kommer få tips av vår tränare :)


/ Emma