Bättre framåtbjudning

En sak som vi märker stor skillnad på hos Abbe nu mot när han kom till oss är hans framåtbjudning. När han kom tog han inte skänkeln speciellt bra, och spö är han överlag ganska nonchalant mot. Numera lyssnar han mycket bättre fram för skänkeln och har bättre bjudning. Detta tror jag beror på några olika grejer.

1. Han har fått bättre balans. Med en bättre balans kan han arbeta på i ett friskare tempo utan att hamna i obalans. Överlag är han mycket mindre vinglig nu mot förr (även om han såklart är bra mycket vingligare än våra gamlingar) och det märks att han känner sig säkrare i sig själv.

2. Han förstår vad vi menar. Numera förstår han vad vi menar när vi driver honom framåt, men han förstår också alla våra hjälper bättre. 

3. Han har fått bättre ork. Förutom balansen har styrkan och konditionen såklart också ökat hos oss. Det märks att han tappar bjudningen när han inte orkar och/eller blir frustrerad av det vi kräver av honom. Eftersom han har fått bättre ork behöver han inte lika ofta hamna så utanför sin comfort zone som han gjorde tidigare. Det gäller verkligen att hitta en bra balans där vi kräver lagom mycket av honom, och det tycker jag att vi har lyckats bra med!

 
/ Emma
Kommentarer
Miia säger:

Han är helt otroligt fin! Bra jobbat!

Svar: Tack goa du! :D
Emma & Anna Elfstrand

2015-06-30 | 20:40:27
Bloggadress: http://sambucamolinari.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: