Go tisdag

Den här dagen har varit riktigt härlig, samtidigt som vi har hunnit med mycket. Vi började dagen med uteritt av gammelgrabbarna. Klättring stod det på schemat idag, vilket gick finemang. Därefter var det dags för Abbe att komma ut och galoppera i skogen. Smart som jag är tyckte jag det var ett ypperligt tillfälle att springa med till galoppstigen. Detta var mindre trevligt i gassande sol i skogen tillsammans med de tusentals insekter som fanns där, men Abbe var i alla fall duktig :) Han blev dock rädd för mig en gång och sprang nästan in i ett träd, haha. Det såg så roligt ut, och jag lyckades få det på film också. Kanske kommer den filmen upp på någon av våra instagrams, hehe.

Efter en förmiddag bestående av ridning låg jag och Anna ute och solade i ett par timmar. Gött, men varmt. Vi var dock smarta och svalkade oss i spolspiltan. Den kan användas till många olika saker vilket ni kan se här.
 

Hur vi svalkar av oss som hästtjejer på går'n 😂😎💧🌞 @annaelfstrand

Ett filmklipp publicerat av Emma Elfstrand (@emmaelfstrand) Jun 30, 2015 kl. 5:45 PDT


Efter detta blev det handling och matlagning, och nu har vi precis kommit in från stallet igen. Jag har haft hoppträning för en ny elev och träningen gick riktigt bra, och Anna har städat i stallet. Well, jag hjälpte henne lite i slutet, men mestadels städade hon. Nu känns det riktigt gött att ha det avklarat så vi kan chilla litegrann i soffan innan det blir läggdags.

/ Emma

Bättre framåtbjudning

En sak som vi märker stor skillnad på hos Abbe nu mot när han kom till oss är hans framåtbjudning. När han kom tog han inte skänkeln speciellt bra, och spö är han överlag ganska nonchalant mot. Numera lyssnar han mycket bättre fram för skänkeln och har bättre bjudning. Detta tror jag beror på några olika grejer.

1. Han har fått bättre balans. Med en bättre balans kan han arbeta på i ett friskare tempo utan att hamna i obalans. Överlag är han mycket mindre vinglig nu mot förr (även om han såklart är bra mycket vingligare än våra gamlingar) och det märks att han känner sig säkrare i sig själv.

2. Han förstår vad vi menar. Numera förstår han vad vi menar när vi driver honom framåt, men han förstår också alla våra hjälper bättre. 

3. Han har fått bättre ork. Förutom balansen har styrkan och konditionen såklart också ökat hos oss. Det märks att han tappar bjudningen när han inte orkar och/eller blir frustrerad av det vi kräver av honom. Eftersom han har fått bättre ork behöver han inte lika ofta hamna så utanför sin comfort zone som han gjorde tidigare. Det gäller verkligen att hitta en bra balans där vi kräver lagom mycket av honom, och det tycker jag att vi har lyckats bra med!

 
/ Emma