Fin Abbe

Idag hade faktiskt inte Abbes ben blivit värre, utan snarare tvärtom. Tempen var ännu lägre idag än igår, och benet såg likadant ut. Därför tog jag mig ett pass på banan med honom och han var fin :) Lite knackig i början, men det gick över mot slutet. Efter passet blev det stretchning så som vår ET har rekommenderat oss och det gick fint. 

Under dagens pass satte jag lite mer press på honom än vad jag har gjort de tidigare passen i veckan. Vi tränade mycket på övergångar och skänkelvikningar idag och så provade jag även att sitta ner i traven och göra galoppfattningar, vilket gick lika fint/svårt som att göra det under lättridning. Han har inte lika stötig trav som Tage och Boppen har vilket är skönt. Jag tänkte börja träna med längre läder inne på banan snart för att få in en lite mer dressyrig sits. Gällande skänkelvikningarna är det fortfarande svårt för vänster skänkel åt höger. Jag tänker att det kan bero på att han hade så mycket låsningar och skit i sin vänstersida, och att det kanske därför blir svårare för honom att trampa det bakbenet under sig. Efter några försök upptäckte jag dock att det blev lättare för honom att flytta åt sidan när jag lättade lite i yttertygeln. Skänkelvikningarna vi får till nu är ytterst svaga, men vi måste börja någonstans och så fort han flyttar åt sidan får han massor med beröm :)

Abbe har ett par olika försvarsmekanismer. I början när jag kortar tygeln och vill att han ska sänka sig i formen krullar han mest ihop sig och går bakom lod. När jag jobbat upp kontakten med tygeln brukar han ha fin kontakt tills han tycker det blir jobbigt. Då dyker han istället fram med huvudet, drar mig ur sadeln och blir jättestark. När han gör så brukar jag göra en avsaktning till skritt för att han ska komma tillbaks inom ramen igen. Det funkar fint! Att bli stark och dra fram huvudet gör han mestadels i övergångarna så därför tror jag det är viktigt att träna mycket på dem så han stärks. I slutet av passet när jag travade av honom var han sååå fin. Lagom kontakt och sökte sig framåt nedåt utan att hamna bakom lod, samtidigt som han jobbade på i en lugn takt i balans. Fantastisk känsla! När vi fick honom kunde vi inte ens vända över ridbanan i trav utan att något gick snett pga hans dåliga balans, men idag kunde jag rida 4 perfekta serpentiner över ridbanan i lång och låg, helt stabil form. Så redig gosse :)

 
Håll tummarna för att läget med Abbe är bra imorgon också!

/ Emma
Kommentarer
Stina Björklund säger:

Håller tummarna för att han fortsätter vara bra :)


www.stinabjo.blogg.se

Svar: Tack för de hållda tummarna! :D
Emma & Anna Elfstrand

2015-07-31 | 21:54:52
Bloggadress: http://sbjooo.blogg.se/
Anonym säger:

Abbe är en lyckligt lottad häst som fick komma till er! :)

Svar: Åh tack :D
Emma & Anna Elfstrand

2015-07-31 | 22:43:15
Louise säger:

Hej! Jag har följt eran blogg ett bra tag nu och inspireras väldigt mycket av er. En sak som gjorde att jag fastnade för bloggen är den grymma uppdateringen, inte en ända dag har jag kikat in här och saknat något att läsa, så till min fråga. Var får ni inspirationen ifrån? Alltså hur kommer ni på så otroligt många, varierade hästrelaterade inlägg som dessutom allihopa är intressanta? Kram Louise

Svar: Tack snälla du! Kan svara på frågan i ett inlägg :)
Emma & Anna Elfstrand

2015-08-01 | 00:55:27
Bloggadress: http://nouw.com/louisestalnacke

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: