Roligt med unghäst

Just nu känner jag att ridningen är så himla rolig, och det beror antagligen på att Abbe utvecklas så himla fint! Tidigare har vi enbart köpt/ägt äldre hästar som varit "färdiga" och Abbe är vår första häst som vi köpt med syftet att utbilda och eventuellt sälja i framtiden. Vi fick börja om från scratch med Abbe när vi köpte honom för ett halvår sedan, och först nu börjar han bli riktigt fin i både hoppningen och dressyren. Det är först nu som allt grundarbete vi lagt ner har börjat visa sig, och vi kan njuta när vi sitter på hans rygg. Tidigare har det varit kul, men också väldigt jobbigt då han varit så svag och obalanserad. Nu är det jättekul och inte alls lika jobbigt att rida honom. 

Det är så roligt att kunna planera upp konkreta mål för hästen för en gångs skull, och med en så ung och grön häst som Abbe så kan vi sätta upp nya mål ofta eftersom han uppnår de "gamla" kontinuerligt. Jag är riktigt nöjd över vårt jobb med Abbe. Han är en otroligt härlig individ som alla älskar, och det märks på honom att han också älskar att jobba och göra rätt :)

Nu när jag har ridit såpass mycket unghäst har jag också kommit till en annan insikt: hur lång tid det faktiskt tar att bygga upp en häst. Om jag jämför Abbe med Boppen, som dessutom är betydligt större än Abbe, är det en otrolig skillnad i styrka och balans. Det är häftigt att gigantiska Boppen kan vända på en femöring och känns hur smidig och reglerbar som helst på hoppbanan, medan lilla Abbe knappt hinner med simpla svängar. Ett bra bevis på vilken tid det tar att bygga upp en häst och hur lång väg vi har kvar! Jag ser fram emot det fortsatta jobbet med vår fina grabb :)

 
/ Emma
Kommentarer
MalinKalin säger:

Så himla kul med unghästar :)

2015-12-31 | 11:23:50
Bloggadress: http://malinkalin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: