Gott nytt år!

Gott nytt år alla goa läsare, hoppas ni får en underbar kväll! Här kommer en liten film jag och Anna spelade in till vår youtubekanal, men jag lägger upp den här också :)Vi hörs såklart imorgon igen med ny och fräsch uppdatering! Ha det bäst :)

/ Emma

Härliga ni!

Ett utdrag från en kommentar vi fick för ett par dagar sedan:

Ni två har revolutionerat lite inom, ja kanske inte hästsverige men åtminstone inom bloggvärlden! Ni är sådana otroliga förebilder och jag hoppas fler tar efter det ni förespråkar och jag hade gärna sett er som dressyrdomare om några år! Då hade ni verkligen kunnat påverka! (Inom Västergötland är det dessutom brist på dressyrdomare, så jobbtips!;)) Tack för en toppenblogg! :D

Vi har verkligen förjäkla härliga läsare! Jag gillar all respons jag fått på mina inlägg det senaste :) I den sociala medie-hästvärlden sticker jag och Anna ut ganska mycket, men i verkligheten tycker jag inte att vi gör det alls. Jag känner många som har liknande värderingar som oss, men dessa är inte offentliga personer och har därför inte samma möjligheter som oss att påverka andra. Jag förstår att vissa kanske tycker att de inläggen jag skrivit det senaste är provocerande, men jag kan lova att det inte har varit min mening att provocera med dem. Det enda jag vill är att kunna visa folk att det inte behöver finnas några "bestämda mallar" hos oss inom hästsporten. Jag brinner för en god hästhållning som ser till hästens bästa, och inte till hästägarens plånboks bästa, oavsett vilken inriktning man har som ryttare, och det står jag för! 

 
/ Emma

Roligt med unghäst

Just nu känner jag att ridningen är så himla rolig, och det beror antagligen på att Abbe utvecklas så himla fint! Tidigare har vi enbart köpt/ägt äldre hästar som varit "färdiga" och Abbe är vår första häst som vi köpt med syftet att utbilda och eventuellt sälja i framtiden. Vi fick börja om från scratch med Abbe när vi köpte honom för ett halvår sedan, och först nu börjar han bli riktigt fin i både hoppningen och dressyren. Det är först nu som allt grundarbete vi lagt ner har börjat visa sig, och vi kan njuta när vi sitter på hans rygg. Tidigare har det varit kul, men också väldigt jobbigt då han varit så svag och obalanserad. Nu är det jättekul och inte alls lika jobbigt att rida honom. 

Det är så roligt att kunna planera upp konkreta mål för hästen för en gångs skull, och med en så ung och grön häst som Abbe så kan vi sätta upp nya mål ofta eftersom han uppnår de "gamla" kontinuerligt. Jag är riktigt nöjd över vårt jobb med Abbe. Han är en otroligt härlig individ som alla älskar, och det märks på honom att han också älskar att jobba och göra rätt :)

Nu när jag har ridit såpass mycket unghäst har jag också kommit till en annan insikt: hur lång tid det faktiskt tar att bygga upp en häst. Om jag jämför Abbe med Boppen, som dessutom är betydligt större än Abbe, är det en otrolig skillnad i styrka och balans. Det är häftigt att gigantiska Boppen kan vända på en femöring och känns hur smidig och reglerbar som helst på hoppbanan, medan lilla Abbe knappt hinner med simpla svängar. Ett bra bevis på vilken tid det tar att bygga upp en häst och hur lång väg vi har kvar! Jag ser fram emot det fortsatta jobbet med vår fina grabb :)

 
/ Emma