Uteritter

Idag stod det uteritt på schemat för alla hästar, och det blev en kort joggingtur för allihop. Abbe och Bopps red vi ut tillsammans på, och sedan red Anna ut själv på Tage. Skönt för mig att bara behöva rida ett lätt pass idag eftersom jag fortfarande är riktigt förkyld. Grabbarna skötte sig fint och med Abbe red jag mycket tempoväxlingar och ökad trav för att han skulle få en ordentlig framåtbjudning. Han var himla fin och taktfast i traven! Galoppen är det svårare för honom att bjuda i ännu, men det kommer nog snart tror jag :) Kul att han kändes så fin idag hela tiden i alla övergångar i alla fall! Boppis och Tage skötte sig fint också, som vanligt!

 
/ Emma

Abbes vecka

Då var det ny vecka och på söndag är det äntligen dags för Abbes första tävling någonsin, woho! I morse satt jag och funderade en stund på hur jag ska lägga upp ridningen den här veckan för att det ska bli så bra som möjligt. Det var en klurigare uppgift än jag trodde. Eftersom han har så dålig kondis vill jag att han ska få två vilodagar i veckan innan tävlingen så han har energi till den, och samtidigt vill jag hinna med två pass på banan så vi blir så väl förberedda som vi kan bli. Därför har jag kommit fram till det här schemat som jag tror blir det bästa jag kan få till:

Måndag: Uteritt
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyr
Fredag: Uteritt
Lördag: Vila/skritt
Söndag: Tävling

Just nu känns Abbe lite som Tage: Bäst när han har fått vila innan hårdare pass, och därför lägger jag ett lugnare pass + vilodag innan tävlingen. Då kan jag garantera att han inte kommer ha någon träningsvärk heller. Sen får jag se hur det blir i framtiden när han får mer styrka och kondis. Det känns ju alltid bra att egentligen rida ett lättare pass dagen innan tävling, men det här upplägget blir nog det bästa för oss den här veckan :)

 
/ Emma

Jeffrey Campbell-skor säljes!

Jag har ett par, eventuellt två par Jeffrey Campbell-skor till salu! 

De första är ett par svarta med nitar. Köpte dem i mars i år men har inte använt dem för att de är för stora. Storleken är 40 på dem, vilket jag har i mina glittriga JC-skor av samma modell trots att jag har 39 i skor egentligen, men dessa nitskor är större i storleken så de passar er som har 40 i skostorlek. Gråter lite över att de är för stora för mig för jag tycker att de är hur snygga som helst! En påse med extranitar medföljer. Några nitar har trillat av. Kontakta mig på annaelfstrand@hotmail.se eller Anna Elfstrand på PM på FB, dock helst på mejlen. Först till kvarn!

900kr + eventuell frakt. 

 
Sen har jag som sagt ett par glittriga av samma modell. Har beslutsångest över om jag ska sälja dem eller inte... Egentligen borde jag det, för jag använder dem knappt eftersom jag inte direkt vågar gå i så höga klackar sen jag bröt foten(trots att jag inte ens bröt foten i klackar, hahaha...). Men de är ju SÅ himla fina! De är hela och rena, sen har klacken fått sig några törnar vilket ni ser på bilderna.
Ni kan väl lägga ett bud om ni är seriöst intresserade i kommentarsfältet, så får jag se om jag säljer dem eller inte. Glöm inte att skriva mejladress så jag kan kontakta er om jag bestämmer mig för att sälja dem! 

 
/ Anna