Våra namnskyltar

Igår fick vi hem Jontes namnskylt, så nu har alla hästarna varsin namnskylt från lrdesign.se. Jag tycker det livar upp mycket att ha fina, stilrena namnskyltar till hästarna i stallet :) Vi upptäckte dock att på Jontes skylt är födelseåret större än på de andras, men det gör inte så mycket. Lite synd bara att det inte är stort på de andra hästarnas skyltar också för jag tycker det var snyggare med lite större!


Sicka ”gamlingar” vi har i stallet för övrigt, haha. Att Bea är yngst med sina 13 barre visar rätt tydligt att medelåldern inte direkt är pyrung ;) Eller säger man purung? Ja, det är ett uttryck i alla fall! Well okej, så gamla är de inte, men i de flesta stall brukar det väl finnas lite yngre förmågor också. Förhoppningsvis kan det komma några sådana även till Lönnbacken i framtiden :)

/ Emma

Hur fungerar det med linorna?

Vi har använt våra linor till in- och utsläpp några dagar nu och jag måste säga att det funkar alldeles utmärkt. Så skönt att slippa gå in och ut. Det går så himla mycket snabbare! Hästarna förstod direkt hur linorna funkade och har i princip alltid gått in i rätt box. Det var bara Boppen som jävlades med Tage en kväll. Då skulle den stora bamsingen minsann in i Tages box och äta upp hans mat när Tage var där inne. Elak Bopps! Jag fick i alla fall ut honom ganska snabbt ;) Nu kommer hästarna ut runt 6.30 på morgonen och kommer in runt 22 så de får massor av utevistelse, med lite vila inomhus på nätterna. Tänk om alla hästar kunnat ha det så bra!


/ Emma 

Förmåner med att stå uppstallad hos oss

Än så länge har vi bara två inackorderingar på Lönnbacken, men förhoppningen är att i framtiden rusta upp det gamla hönshuset till en lösdrift. Då kan vi fixa plats för 2-3 till hästar på vår fina gård! Självklart vill vi att alla inackorderade ska trivas hos oss. Vi har ett nyrenoverat, riktigt fräscht stall, full service förutom mockning, och foder plus tillgång till paddocken ingår i priset. Jag tycker att Lönnbacken är ett väldigt bra ställe att vara uppstallad på helt enkelt :)

För att motivera våra inackorderade att stå kvar hos oss har jag bestämt mig för att dessutom ge dem följande förmåner:

♥ Billigare pris om de väljer att träna för mig.
♥ Gratis ridhjälp vid behov och tid (av mig och Anna).

Det vill säga, en tjänst som jag annars tar betalt för ingår i priset här, och en annan tjänst har ett förmånligare pris.

 
/ Emma