Bilder – trädgården

Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder på omgivningarna här på vår lilla gård! Vi(pappa, mamma och extremt lite jag haha) börjar äntligen få ordning på trädgården. Den har varit totalt vildvuxen med massa fårstängsel i häcken(!) och ja, den har vart allmänt ful.

Saker som vi gjort:
• dragit upp en ogräsmatta som legat över hela grusgången
• tagit bort buskar och fula träd
• tagit bort grusgången och sått gräs där istället, samt flyttat lite av häcken till där grinden till grusgången satt förut

Det är väl det stora som är gjort i vår trädgård, sen är det ju alltid lite småfix som att trimma till träden och så vidare.

Såhär ser det ut:

Vår grusplan har äntligen fått grus, haha. Nu slipper vi sanden!

 
Här kommer det byggas altan senare.
 
 
 
 
Här låg den tidigare grusgången.
 
 
Vi kommer ta bort gungan och har pratat om att ersätta den med en hängmatta.
 
 

Nu vill jag bara ha en altan och något typ av uterum så är jag supernöjd sen ;)

/ Anna

 

Hagfix

Idag har vi fixat med hästarnas blivande beteshage, så snart kommer de kunna släppas på fräschare bete! Just nu börjar betet i deras nuvarande hage bli lite ”tunt” så det kommer bli perfekt att byta hage snart. Pappa ska även kolla med markägaren till den lilla skogen bredvid hagen om vi kan få göra en gång till hästarna in där också så som vi har i deras nuvarande hage. Hagen som vi stolpat in idag sådde vi för ett par månader sedan och gräset har växt riktigt snabbt, men det är väldigt mycket tistlar och ogräs i den också. Det kanske blir bättre när hästarna får komma och beta i den! Roligt nog växer det lite havre i hagen också, haha. Den lille rödingen blir nog glad när han får se det ;)
 
 
 
 
 

Vi tänkte för övrigt göra en ny gårdsfilm så snart hagen och paddocken är klara så det blir lite mer att visa :) För det har allt hänt mycket med vår lilla gård om vi jämför mot förr!

/ Emma

 

Stallets anslagstavla

Vi har fixat en anslagstavla att ha i stallet. Den är som en whiteboard fast den är silvrig (silverboard? ;) ) så den är väldigt praktisk. Perfekt att ha för att kommunicera med varandra, skriva upp datum att ha koll på osv. Just nu ser vår tavla ut såhär:
 

Har ni någon anslagstavla i ert stall?

/ Emma