Snart dags att komma igång här!

Hej på er! 

Jag och Emma har ju bestämt oss för att börja blogga på den här bloggen igen, eftersom Webrider ska läggas ned. Men det kommer nog ta ett tag att komma igång eftersom vi behöver fixa design och sådant. Dessvärre har blogg.se helt bytt design och utséende på kodmallarna och så vidare så jag fattar ingenting... När jag väl lyckades ladda upp en tillfällig header så blev hälften av texten blå..?! Haha! 

Finns det någon designkunnig där ute som kanske vill hjälpa oss? Headern kan jag göra själv så småning om, men det är menyn och allt det som jag inte kan fixa själv.

/ Anna

Paddocken

Igår snöade det som sagt här på Varaschlätta, och trots detta + 7 minusgrader är paddocken ridbar tack vare pappsen! Han plogade den igår och eftersom han har saltat den förut är den tinad och fin.

Då folk har frågat hur vi underhåller paddocken kan jag meddela att pappa har saltat hela paddocken två gånger. Han använder då 500 kg salt/gång, vilket ungefär ger 0.3 kg salt/kvadratmeter. Han harvar ner saltet 3 cm i gruset, och detta har hållt finemang hittills. 

 
/ Emma

Hösilageskydd

Igår byggde pappa ihop ett litet ”bo” för hösilaget i hagen. Nu kommer hästarna förhoppningsvis inte sprida ut det så mycket utan det kan tas tillvara på så gott det går :) Balen vi ställde ut i hagen förra lördagen höll i ganska så exakt en vecka. Det är 300 kg balar vi har tror jag och vi har fyra hästar i hagen. Kanske kommer de hålla någon dag längre nu när hästarna lär sig att maten inte kommer försvinna.

Boppis och Mackan njuter!

 
/ Emma