Dressyrträning

Idag har jag dressyrtränat på Tage, och innan det så kom våran hovslagare ut och kollade på Boppen så tänkte berätta om det imorgon bitti.

Träningen gick väldigt bra idag med Tage! Jag red ihop med Jenny och vi började först med att rida skänkelvikning i trav från A till B/långsidan, sen fatta galopp och göra ett avbrott innan hörnet och så rullar man så. Jag bröt av till skritt innan fattningarna samt rakriktade och samlade ihop galoppen något på långsidorna vilket han gjorde kanonbra! Skänkelvikningarna för höger skänkel är väldigt svåra, han är knepig i det varvet. Måste övas på! 

Sen red vi förvänd galopp, och då höll vi oss på en stor åtta. Vi galopperade på ena stora volten och sen när hästarna "kändes bra" så red vi över i andra varvet för att sedan komma tillbaks till volten vi red på från början. Tage lyckades faktiskt hålla en bra takt, han kan lätt falla ur lite i den förvända men han skötte sig förvånandsvärt bra! Duktiga röding. 

De två rödskallarna för ett tag sen! Perfect match ;) 

/ Anna

Det är rätt sjukt

Jag hade egentligen inte tänkt att skriva någonting om "SilverSara" och hästen Mrs Medicott då jag vet att det är ganska tråkigt att läsa samma sorters åsiktsinlägg som antagligen cirkulerar på bloggarna just nu. 

Här kan ni läsa om vad som hänt, men kort sagt så har Sara inte råd att köpa hästen. Självklart tycker jag att det är jättetråkigt, men samtidigt så blir jag lite chockad över att svenska folket lägger pengar på ett konto så att hon ska kunna köpa Mrs Medicott. Speciellt en sådan här månad där det samlas pengar för fullt till bröstcancerfonden, något som jag anser är vettigare än att lägga pengar på en häst som inte ens kommer att vara min egen... 

Misstolka mig inte nu, för jag tycker absolut inte att de människor som väljer att lägga pengar på detta är dåliga på något vis! Dock är det inget som jag skulle göra. Gick ur Facebookgruppen fortare än kvickt men gick in och kikade och såg detta i ett inlägg på gruppens logg: 

Tisdag kl. 1300 - HEJA OSS! 345.300 kronor på kontot. 


Vad anser ni om detta? Tycker det är ett intressant ämne och se hur folk tycker och tänker om olika saker! 

/ Anna

10 saker du (kanske) inte visste om Tage

♥ Han är ungefär 50% fullblod. Det kan man inte tro med hans lilla köttbullskropp!

♥ Alla kallar honom för Tage och han har alltid kallats det. Om någon kallar honom för Catago blir vi väldigt förvånade.

♥ Han är väldigt scizofren och kan vara både jätteseg och jättepigg på ett ridpass. Det slår om lika fort som ett rödljus.

♥ Folk tror att han är väldigt lättriden, men när dom väl sitter upp på honom så märker dom att han är krångligare än vad man tror.

♥ Under de fem åren som vi har ägt honom så har han haft 6 stycken sadlar innan den han har nu.

♥ Han har en brännmärkning på vänster lår som knappt syns längre.
 
♥ Han tycker ofta ganska synd om sig själv när han tycker något är jobbigt, så som om det regnat ute hela dagen och han blivit blöt.
 
♥ Han har storlek cob på grimmor samt 135 i täcken, som en D-ponny trots sina 162 cm i mankhöjd.
 
♥ Han är stark som en oxe när han får syn på mat, det går inte att få bort honom från maten såvida han inte fått sig en smakbit först.
 
♥ Han älskar is och snö, brukar alltid trycka sönder isen om det blivit över små vattenpölar och gosar alltid ned mulen i snön. 


/ Emma & Anna