Om pappa

Vi fick en fråga om hur länge pappa har ridit så då tänkte jag att jag kunde skriva ihop ett inlägg om hans "hästhistoria"(hade visserligen vart lättare om han skrivit själv men han har så svårt att formulera sig säger han ;)). 

När pappa var 7 år gammal så fick han och hans lillasyster Mia ett russ som hette Oscarina. Han red en gång på ponnyn och ramlade av så efter det så var det bara Mia som klarade av den baggiga hästen. Trots att pappa inte red någonting så fick han vara med och hantera många hästar, eftersom hans pappa(våran farfar) är/var travtränare. 

Ungefär 30 år senare så fanns det möjlighet för vuxna att prova på ridning på ridskolan som vi red på. Pappa gjorde då detta och tyckte det var roligt precis som många andra vuxna och då startade en vuxen nybörjargrupp. Fram tills att ridskolan lades på is så har pappa ridit en gång i veckan på lektionstid och utöver det så ofta han hinner med på grund av sitt HELtidsjobb. 

Pappa har fått värre skador än jag när han ramlat av. Dels så har han brutit ringfingertoppen en valborgsmässoafton. Han ramlade av inne i ridhuset och höll kvar i ett par gummityglar, och när hästen sprang iväg så rök fingret. Hans andra skada var när han ramlade av på galna Tage när han red ut på grusvägen och fick hjärnskakning. 


Pappa och hästen Lyon runt år 1970.Jag tycker det är superroligt att ha en pappa som är både intresserad och dessutom tycker det är kul att rida, och som kan rida! Vi har möjlighet att åka iväg och vara säkra på att hästarna får bra med motion, vi får allt som oftast hjälp med allting och dessutom är det roligt att lära pappa saker också.(Även om jag måste säga att det är lite jobbigt ibland när han säger vad som gått dåligt efter dressyrtävlingar, haha!)

Nu blev det ett mycket längre inlägg än som var tänkt från början, men här har ni pappas hästhistoria!

/ Anna
Kommentarer
Hanna säger:

Jättekul att läsa! Gillar eran blogg jättemkt och kikar in så gott som varje dag :-) Kram på er

Svar: tack så mycket, vad kul att höra :D
Emma & Anna Elfstrand

2012-07-31 | 12:38:48
Lisa säger:

Min pappa rider också! Det är han som hjälper till med hästarna och ger mig möjligheten att ha hästarna hemma, mamma är nämligen livrädd för hästar, haha.
När jag hade min C-ponny så red jag privatlektioner och då tyckte pappa att det var så tråkigt att titta på att han helt enkelt lånade en häst och tog lektioner han också, trots att han aldrig ridit förut :) När hästen som stod inhyrd i vårt stall skulle flytta så var vi tvungna att köpa en ny häst och då ville pappa hellre ha en själv än att köpa en shettis som vi tänkt från början :-) Så då köpte han ett gammalt halvblod till sig själv och de två var ute på många äventyr i skogen :) Nu är han inne på sin andra häst, ett sto som är mycket välutbildat som är hans ögonsten, haha. De tränar på ridbanan flera dagar i veckan och han tränar även för privattränare :) Måste säga att han är ganska ambitiös även om utvecklingen inte går lika fort som hos en lite yngre ryttare ;)
Jag har numer också stor häst och det är ju väldigt praktisk att få ridhjälp ibland :) Pappa har bara ridit i fem år (han är 55 nu) så jag tycker att han är jätteduktig! Dessutom jobbar han också extremt mycket, långt över heltid och trots det rider han minst fem dagar per vecka! :)

Detta skrev jag bara för att det är ju faktiskt inte så ofta man möter på medelålders män som börjat rida på senare dagar, som våra pappor ;) (Hoppas det inte lät som att jag försökte jämföra våra pappor, det var absolut inte min mening, tänkte bara berätta att er pappa inte är ensam, haha. Min pappa klagar ofta på att det är för få vuxna män på hans nivå, haha)
Gillar verkligen er blogg, mycket välskrivna inlägg och fina bilder :)
haha jag ser bara halva komentaren jag skriver, så det kan nog vara en hel del stavfel för jag kan inte läsa igenom texten. Måste vara något fel på blogg.se. Inte första gången det händer!

Svar: Verkar som om våra pappor är väldigt lika varandra då! Pappa jobbar också typ 24/7. Kul att du gillar bloggen :) tror också att det är något fel på blogg.se, har märkt att både vår och andras bloggar har sett konstiga ut att läsa. Dumma blogg.se ;)
Emma & Anna Elfstrand

2012-07-31 | 13:43:24
Linn Ingvarsson säger:

Svar: tack så mycket! :D

2012-07-31 | 15:17:12
Bloggadress: http://dressyrmupparna.se
Paulina säger:

Kul!

Han måste ju verkligen kunna sitta om er hästar - han ben ser långa ut ;)

Svar: haha hans ben är milslånga!
Emma & Anna Elfstrand

2012-08-01 | 16:37:12
Bloggadress: http://fotopaulina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: