An awkward moment

I det här inlägget så tänkte jag dela med mig av ett av mina pinsammaste hästminnen. Jag är en sådan person som väldigt sällan tycker saker är pinsamma, men efter den här händelsen så skämdes jag litegrann. 

Jag var iväg och tävlade Boppen på en tävling i vintras vilket innebar att det var kallt ute. När det är kallt så har jag alltid på mig mössa, vilket jag även hade på den här tävlingen. Till den andra klassen så startade jag tidigt, vilket innebar att jag fick skynda mig att gå banan för att sedan hoppa upp på Boppen. Jag gick banan med mössan på huvudet. I övrigt så var jag färdigombytt. Efter bangången skyndade jag mig ut där pappa stod och väntade med Boppen. Under pappas översikt så hoppade jag upp på Boppen utan hjälm med mössan på knoppen istället. Jag skrittade iväg, i tro att jag hade hjälm på huvudet, när jag hör Anna ropa på mig. Då insåg jag att jag inte hade någon hjälm på mig. Det var bara att hoppa av snabbt som tusan och byta ut mössan mot hjälmen. 

Som tur var så var det inte så många som såg denna händelse, men man kan undra varför ingen sa någonting. Det roligaste är ju ändå att pappa kollade på mig när jag hoppade upp utan att tänka på avsaknaden av hjälm. Vi Elfstrandare är ju dock rätt disträa av oss, så det är nog orsaken till denna lilla incident, hehe. Jag kan ju tillägga att jag aldrig rider utan hjälm så det är lite knäppt att detta hände mig ändå.

Mössan som orsakade det hela:


Har ni något "pinsamt" hästmoment ni vill dela med er av? Kanske har ni varit med om något liknande?

/ Emma
Kommentarer
sara säger:

Haha kul!

Kom till omhoppning i en nat 125, ska göra sista omhoppningssvängen innanför en trippelbarr. Men hästen hade planerat annat och hoppade över trippelbarren baklänges. Kan säga att publiken höll på att skita på sig och jag ville sjunka under jorden. Blev dock ett mycket fint och felfritt hopp haha... Piiinsamt!! :p

Svar: haha det hade jag velat sett!
Emma & Anna Elfstrand

2012-07-31 | 17:42:36
Bloggadress: http://ussing.blogg.se
Ellen säger:

Haha alltså de kanske inte är pinsamt, men varje gång jag har ramlat av så blir alltid min reaktion att jag typ sätter mig eller ställer mig upp och tittar mig omkring typ ba"va hände, vart tog hästen vägen?!" och några gånger har ja ramlat omkull efter de för ja reser mig för hastigt haha.. Och dessutom så är ju hjälmen nere över ögonen och man ser bara totalt lost ut när man reser sig upp..

Svar: haha, känner igen mig lite i det ;) brukar dock oftast sitta kvar och "känna av kroppen" lite innan jag ställer mig upp igen.
Emma & Anna Elfstrand

2012-07-31 | 19:33:19
Bloggadress: http://ellenfreij.blogspot.com
Line säger:

Haha, den har jag också gjort!

Det var när jag jobbade i England, var iväg på tävling och jag hoppar glatt upp på ungpållan borta vid lastbilen och skrittar iväg när en av de andra hojtar efter mig och hojtar "the hat!!" varpå jag lite sådär sätter upp handen och inser att oj, det var visst en keps och inte en hjälm jag hade på huvudet!

Svar: haha, det är lätt hänt :)
Emma & Anna Elfstrand

2012-08-01 | 16:29:42
Bloggadress: http://jackochjag.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: