Dagens klinikbesök

Sådär, då tänkte jag berätta hur det gick på dagens klinikbesök i Husaby. Jag kan ju bara börja med att säga att kliniken är väldigt bra och jag rekommenderar den starkt! Väldigt skickliga och noggranna veterinärer, plus otroligt fina lokaler.

Vi började först med att göra böjprov, vilket han inte reagerade något på. Efter det så longerade jag honom, även där var han himla fin, men veterinären såg att han inte spårade ordentligt i vänstervarvet och misstänkte då att det kunde vara något med vänster bakben.

Tage röntgades sedan. Vid röntgen upptäcktes det att han hade kalkpålagringar vid manken och en förändring på SI-leden vänster bak. Vi ultraljudade även dessa delar senare, och det konstaterades att Tage hade en inflammation i just SI-leden. Kalkpålagringar är ingenting man kan göra något åt, men det är inte heller säkert att just dessa pålagringar har att göra med våra problem, utan förhoppningsvis var det inflammationen i SI-leden som var boven i dramat. Veterinärerna sa även att om man har problem med galoppen så kan det ofta vara just problem med den leden som det beror på.

Innan vi åkte så behandlades Tage för inflammationen i vänster SI-led och han fick även behandling i bägge bakknäna. Han ska även gå på Metacam från och med imorgon och ha boxvila i två dagar. Efter det så ska vi tömlongera honom i låg form i skritt och trav, med cavalettinslag i arbetet, varje dag i tre veckor. Om exakt tre veckor så ska vi in på återbesök och då hoppas vi såklart på det bästa.


/ Emma
Kommentarer
Paulina säger:

Vilken fin Bild!

2012-01-31 | 20:09:27
Bloggadress: http://fotopaulina.blogg.se/
Lina - Vinn ridhjälm eller grimset! säger:

Var sitter si-leden nu igen? Hoppas det går bra!

2012-01-31 | 22:02:50
Bloggadress: http://sallberglina.blogg.se/
Jennifer säger:

hoppas allt blir bra! :)

2012-01-31 | 22:10:30
Bloggadress: http://JNoz.blogspot.com
Mikkiz säger:

vad är mankhöjden på hästarna som är på headern.(vet inte vad dom heter,har precis börjat läsa eran blogg)

ps:kul att läsa bloggen om man gillar hästar och det gör jag

mvh mikkiz

2012-02-06 | 18:41:47
Bloggadress: http://mikkizzpictures.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: