Dagens klinikbesök

Sådär, då tänkte jag berätta hur det gick på dagens klinikbesök i Husaby. Jag kan ju bara börja med att säga att kliniken är väldigt bra och jag rekommenderar den starkt! Väldigt skickliga och noggranna veterinärer, plus otroligt fina lokaler.

Vi började först med att göra böjprov, vilket han inte reagerade något på. Efter det så longerade jag honom, även där var han himla fin, men veterinären såg att han inte spårade ordentligt i vänstervarvet och misstänkte då att det kunde vara något med vänster bakben.

Tage röntgades sedan. Vid röntgen upptäcktes det att han hade kalkpålagringar vid manken och en förändring på SI-leden vänster bak. Vi ultraljudade även dessa delar senare, och det konstaterades att Tage hade en inflammation i just SI-leden. Kalkpålagringar är ingenting man kan göra något åt, men det är inte heller säkert att just dessa pålagringar har att göra med våra problem, utan förhoppningsvis var det inflammationen i SI-leden som var boven i dramat. Veterinärerna sa även att om man har problem med galoppen så kan det ofta vara just problem med den leden som det beror på.

Innan vi åkte så behandlades Tage för inflammationen i vänster SI-led och han fick även behandling i bägge bakknäna. Han ska även gå på Metacam från och med imorgon och ha boxvila i två dagar. Efter det så ska vi tömlongera honom i låg form i skritt och trav, med cavalettinslag i arbetet, varje dag i tre veckor. Om exakt tre veckor så ska vi in på återbesök och då hoppas vi såklart på det bästa.


/ Emma

Tävling!

Jag och Emma kom på att vi har en del grejer liggandes hemma och tänkte göra en utlottning av dessa saker! Grejerna vi lottar ut är:

○ Ett par vita benlindor
○ Mörkrosa transportskydd, stl full
○ Svart pannband med bling, stl full
○ Beige Glen Gordon schabrak, stl ponny
Alla saker är självklart helt oanvända och levereras i sina ursprungsförpackningar(utom schabraket som såklart inte har någon).

Tävlingsregler:
• Lägg ut bilden nedan på din blogg/facebook/dayview och länka till vår blogg.
• Kommentera att du är med och tävlar i det här inlägget. I kommentaren ska du även skriva vad du helst vill vinna.
• Glöm inte att lämna din mailadress i kommentaren så vi kan kontakta dig vid eventuell vinst.
Lycka till! Tävlingen avslutas den 20 februari.
/ Emma & Anna

Tack Lina!

Jag blev himla glad när jag klickade in på Linas blogg, och läste det här inlägget. Lina har nominerat oss som 2011 års bästa hästblogg i Equilinas hästbloggala och skrivit en motivering i bloggen om varför hon gjort just detta. Nu tror inte jag att det är så stor chans för oss att vinna något pris på den galan, men om ni vill rösta på oss eller någon annan i de olika kategorierna så kan ni trycka här för att läsa hur ni ska gå tillväga.
Om ni inte redan gör det så tycker jag för övrigt att ni ska gå in och läsa Linas blogg, som är riktigt bra. Det är en av bloggarna som jag själv följer dagligen på bloglovin. http://Sallberglina.blogg.se
/ Emma