Dressyrtränat för Carina

Idag tränade jag dressyr för Carina med Boppsen, och han var faktiskt riktigt fin idag. Hade inte så stora förväntningar innan då han kännts lite småmatt i dressyren det senaste, men inte idag! Trots att jag är förkyld och hostade slem(var tvungen att stanna några gånger, hehe) så lyssnade han bra fram, tillbaks och var lätt och fin i handen när jag värmt upp. Jag fick många tips idag så det var skönt.

Vi började med att rida skänkelvikningar för att få honom ordentligt mellan de diagonala hjälperna. Han har svårare med skänkelvikning för vänster skänkel(åt höger) eftersom han då måste lägga mer vikt på höger bakben som är det svaga. Han var ändå väldigt fin i skänkelvikningarna idag och jag kunde variera både tvärning och tempo.

Efter det så red jag på stora mittvolten och fattade varannan gång "rätt" galopp och varannan gång förvänd. Den förvända var svårare i höger varv(vänster förvänd) då han gärna ville byta. När jag fick koll på det så var han jättefin även här. Väldigt mjuk i handen och höll en bra takt även i den förvända.

Till sist så tränade jag på halter. Vissa blev väldigt bra, men han har ju så svårt för att få ro i halterna. Jag måste bli mer konsekvent när jag övar på halterna och öva mer på dem! Jag försöker göra ett kommando, "Stiiiillaaaaaa" när jag gjort halten och han vill gå iväg. När jag själv rider fram efter halten så berömmer jag alltid honom och säger "braaa"(väldigt glatt) om han stått stilla.


Är supernöjd med Bopps idag. Han går från klarhet till klarhet i dressyren! Jenny red för övrigt Tage idag och han hade varit seg till en början, men efter galoppen hade han som vanligt blivit pigg. Han hade också gått bra.

/ Emma

Svar på frågor

Vi har fått in ett par frågor som jag tänkte svara på för er som är nya läsare här på bloggen.
Svar: Tage har haft inflammation i bägge bakknäna, men ska nu vara bra och är under igångsättning(har precis börjat galopperas). Om en vecka får han börja ridas som vanligt igen.

Svar: Här kan du läsa mer om oss och hästarna. Men vi kan dra en kort presentation här också. Emma är 20 år och tävlar mest Hale Bop "Boppen"(val -97 e.Cortez). Hon har ridit honom upp till LA:3 dressyr och 120 hoppning men håller på att komma igång i hoppningen igen efter en jobbig överarmsfraktur hon fick sent i våras.
Anna är 18 år och tävlar mest Catago "Tage"(val-00 e.Cavalet) upp till LA:1 i dressyr. Tyvärr har hon fått ha ett litet tävlingsuppehåll med Tage nu då han haft sin bakknäinflammation, men de satsar ordentligt till vårterminen istället.
/ Emma & Anna