Dressyrpass på R & B

Kom nyss hem från stallet, blev en sen kväll i och med att vi åkte till Håkans häst och hund i eftermiddags. Inte mig emot, det var svalt och skönt att rida!

Började med att rida Boppen. Hade inga större förväntningar för han har vilat såpass länge och sen har han bara gått skrittuteritter så det har ju inte varit någon seriös ridning på ett tag. Dock var han jättefin att rida! Skrittade och travade bara, men han var mjuk och fin. Brukar annars tycka att han är rätt tungriden, men inte idag, kul!

Sen satt jag upp på Ramona. Skrittade ett tag först och bestämde mig för att galoppera därefter, då hon har svårast för galoppen och för att hon inte skulle vara trött när jag väl skulle galoppera. Hon gick så himla bra! Vi behöver öva lite galoppfattningar, men annars går hon jättefint och stadigt i galoppen nu. Vänstergaloppen har varit klart svårast då hon gärna skjuter ut bogen men det gjorde hon inte alls idag. Supernöjd med bägge hästarna med andra ord!

Jag har en hel del bilder att visa men det är bäst att dela upp det lite så det inte blir tjatigt känner jag. Här kommer i alla fall en bild från kvällen.
Kanske ska ge en liten förklaring till min klädsel också. Rider aldrig i bara skor utan har alltid stövlar annars, men jag är så JÄVLA solbränd!! När jag skulle ta på mig mina tretorn(som annars går väldigt lätt att ta på sig utan att behöva spänna ut snörningen) så gick det knappt så jag var tvungen att spänna upp för att benen var svullna. När jag väl fick på stöveln kändes det som att mitt skinn höll på att spräckas för att det var så litet, haha. Note to self: du FÅR färg på benen, använd solkräm!

För övrigt spelade vi även in Emmas och Annas ridtips del 2 idag, så det kommer förhoppningsvis upp imorgon. Och tro mig, det är ännu roligare denna gång!

/ Anna

Mot Håkan.

Alldeles strax ska jag och Anna följa med Jenny till Håkans häst och hund då Jenny ska hämta en sadel, och då kan vi lika gärna passa på att följa med och se om det finns något fint att köpa.

Ikväll ska vi ta alla hästarna till ridskolan för att rida. Jag hade faktiskt tänkt rida Tage idag också, så det lär väl bli lika lugnt som förra gången. Anna rider Månisen och Boppen. Han ska ju fortfarande bara skritta och trava, men jag tänkte försöka knäppa lite bilder på honom. Det var ju ett tag sen om man säger så.

Update: Jag kommer inte alls rida. Är dunderförkyld och helt yr i huvudet så det är nog bäst att avstå.

Hörs ikväll!


/ Emma

$

Jag fick höra av en kompis att en genomsnittlig förälder spenderar en miljon kronor/barn under deras uppväxt. Det låter ju som väldigt mycket pengar, men samtidigt kan jag absolut tänka mig att det är rimligt, men...

Undra då hur mycket en förälder med ryttarbarn/barn med egen häst spenderar under dess uppväxt. Det är ju antagligen minst dubbelt så mycket, beroende på olika saker.

Detta kanske är något att tänka på för oss ungdomar, att föräldrarna lägger ner väldigt mycket pengar på oss, oavsett vad vi väljer att göra i livet. Och för oss hästintresserade så lägger de antagligen ner ännu mer pengar.


/ Emma