Träningsvärk x100!

Ibland märks det verkligen att ridning är en sport som tränar nästan hela kroppen. Vi som rider varje dag brukar ju skonas från träningsvärk, men efter gårdagens stenhårda dressyrträning, där jag satt ner i traven konstant i 30 minuter i princip, så känns det kan jag säga.

Idag har jag träningsvärk i:
- Hela ryggen.
- Rumpan.
- Magen(och inte lite heller).
- Ljumskarna.
- Låren, både ifram, ibak och på sidorna.

Så för att sammanfatta det hela så har jag tränat hela kroppen förutom armarna ordentligt(hade jag fått träningsvärk i armarna hade jag skämts). Jag tycker det är härligt att få träningsvärk för då känner man verkligen att man har arbetat ordentligt. Det är liksom en skön smärta.

Jag är en sån person som aldrig stretchar heller, oavsett om jag rider eller gymmar. Anledningen till det är för att jag tycker det är tråkigt, och så hjälper det inte heller på mig. Jag får lika mycket träningsvärk oavsett om jag stretchar eller inte. Med tanke på min smidighet så borde jag verkligen stretcha, men känner jag mig själv rätt så kommer det aldrig ske.

Stallkissen posar:


/ Emma

Usch för gymkhana!?

När vi har haft gymkhana på ridskolan har det naturligtvis inte varit på blodigt allvar, men jag tyckte det var roligt när jag var mindre. I torsdags så var det som vanligt gymkhana, och varje år tycker jag att det är lika hemskt. Dels är det inte roligt att kolla på, och de sliter och drar i sina stackars hästar och sparkar hårt i sidorna på dem för att få dem att springa snabbare. Jag blir bara provocerad när jag sitter och tittar på sådant, för jag tycker inte det är okej. 

Hur bra kan det vara för hästarna egentligen? Det är en väldigt stressig gren, de springer fort, vänder fort, stannar hastigt. De borde bli slitna ganska fort? Nej, jag blir verkligen inte imponerad av det, jag tycker det är ganska jobbigt att titta på faktiskt.

Vad tycker ni om gymkhana?Update: det är självklart gymkhanan från Scandinavium jag menar.

/ Anna

Tips.

När vi satt i bloggmontern kom det fram en tjej och pratade lite. Hennes ridskola hade en blogg som hon gärna ville få större. Deras ridskola hade en musikinriktning, vilket är väldigt nischat enligt mig.

De anordnar även ridläger och temaläger. Så är du sugen på att läsa om en speciell ridskolas vardag, eller kanske åka på ett lite annorlunda ridläger i sommar, kolla in deras blogg: Lindebolarna.blogspot.com

Idag så antar jag att jag kommer behöva rida. Känner mig inte så sugen på det då jag fått världens fetaste förkylningsblåsa i munnen så jag kan knappt dricka, äta eller prata. Är väldigt energilös pga detta och skolan var en plåga i förmiddags. Mammsen har i alla fall vart på apoteket och köpt en sorts bedövningskräm nu, så jag får hoppas att den hjälper!

/ Emma